Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

5 dolog, amit érdemes tudni a bidékről

Bár Magyarországon csak az utóbbi időkben kezdett a fürdőszoba szerves részévé válni a bidé, sok országban már évek óta alaptartozékszak számít. Fontos szerepe van a betegségek kialakulásának megelőzésében, de a már meglévő kellemetlenségeken is tud segíteni a vízsugár használata. A hölgyek esetében sem elhanyagolhatók az előnyei a megfelelő higiénia fenntartásának szempontjából, de az általa biztosított általános komfortérzet miatt is megéri beszerezni egy ilyen szerkezetet otthonra.

Lássuk, mi mindet érdemes tudni erről a szaniterről!

1. Megszabadít a baktériumoktól

Amikor az ember használja a WC-t, függetlenül a higiéniai körülményektől, számos baktérium tapadhat meg a végbélnyílás környékén, amelyek hosszú távon akár betegséget is okozhatnak. Míg ezeket WC papír használatával szinte lehetetlen eltávolítani, a bidé használata megoldást nyújthat e téren. 

2. Egészségügyi szempontok

Az aranyér az egyik leggyakrabban előforduló és nagyon kellemetlen betegség, amely ma már annyira elterjedt, hogy felmérések szerint az ötven év felettiek csaknem 70%-a szenved a jelenlététől. Éppen ezért fontos tudni, hogy orvosilag bizonyított tény, hogy a bidé használatával nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy elkerülhető legyen ennek kialakulása. Emellett meglévő betegség esetén  a kezelés során is nagy segítség lehet, ha van egy bidé a fürdőszobában.

Emellett számos felmérés bizonyítja azt is,  hogy azokban az országokban ahol gyakori a bidé használata, sokkal kisebb arányban fordul elő, hogy valakit végbélrákkal diagnosztizálnak.

Bidé csészéinket itt tudja megtekinteni

3. Segít fenntartani a női higiéniát

Mivel a hölgyek esetében kiemelten fontos e téren a higiénia fenntartása, kiemelten sok előnnyel jár számukra a bidé használata. Segítségével csökkenthető a fertőzések kialakulásának veszélye és fenntartható a megfelelő tisztaság, még a nehezebb napokon is.

Sőt, kismamák esetében kiemelten lényeges szempont mind a leendő édesanya, mint pedig a magzat egészségének megőrzése érdekében az, hogy a baktériumok megtelepedésére minél kisebb esélyt adjanak.

4. Fájdalom esetén kíméletes

Ha bármilyen ok miatt fájdalom jelentkezik az adott területen, a bidé használata sokkal kellemesebb megoldást jelenthet a WC papírral szemben.  A vízsugár segítségével ugyanis kellemes és kényelmes lehet a tisztálkodás úgy, hogy közben nem okoz fájdalmat és a esetleges további fertőzések kialakulását is elkerülheti. 

5. Mindig megfelelő komfortérzet

A bidé használatával mindig fenntarthatja a megfelelő higiéniát, elkerülheti a bőrirritáció kialakulását, ráadásul kellemes, friss érzéssel távozhat a mellékhelyiségből minden alkalommal. 

Látható, hogy számos egészségügyi  előnye van a bidének, de a komfort szempontjából sem elhanyagolható a használata. így ha van rá lehetőség, mindenképpen érdemes számára helyet találni a fürdőszobában.

Amennyiben érdekesnek találta a cikket kérjük nyomjon egy Tetsziket

További anyagaink itt olvashatóak