Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Elfogadom

8 érv a gránit mosogatók mellett

8 érv a gránit mosogatók mellett
Mosogatóválasztás előtt állsz? Akkor ismerned kell a gránit mosogatók előnyeit! Mi megmutatjuk, hogy mit érdemes tudnod róluk!

 

1. Kompozit anyag

A gránit mosogatómedencék részben tört gránitból készülnek. Ez azonban nem fedi le a teljes igazságot. Ugyanis többféle anyagból jönnek létre. Kompozit anyagok, azaz olyan összetett anyagok, amelyek több különböző anyagkombinációból épülnek fel. Méghozzá úgy, hogy a hasznos tulajdonságokat kiemelve, a káros tulajdonságokat pedig csökkentve érik el a gyártás során a lehető legtökéletesebb tulajdonság-kombinációt. 

A kompozitok legfontosabb jellemzője, hogy olyan fizikai tulajdonsággal is rendelkezhetnek, melyekkel a kettő (vagy több)  külön alkotóelem egyenként nem rendelkezik. A kompozit anyag létrehozása során az igényeknek megfelelően szabályozható a végtermék szilárdsága, ellenállósága. 

Tehát: a gránit mosogatómedencét a gránit és más anyagok ötvözésével úgy hozzák létre, hogy minden felmerülő igényt kielégítsen. Ezért ellenállósága, esztétikai és fizikai tulajdonságai mind-mind azt eredményezik, hogy elégedett leszel  a termékkel. 

 

2. Mert vegyszer- és hőállóak

Igen, igen, az előző pontban kissé körülményesebb definícióval elmagyaráztuk, hogy hogyan készülnek ezek a mosogatómedencék, és mennyire szilárd, erős a végeredmény. De ez mit is jelent pontosan? Például azt, hogy neked nem kell aggódnod, ha a forró fazekat véletlenül a mosogató peremére teszed ijedtedben. Na jó, ilyet azért ne csinálj! De legalább tudod, hogy nagy baj nem lehet belőle, legalábbis ha jó minőségű gránit mosogatót vettél.

 A mosogató pedig arról is híres, hogy olykor rendkívül ki van téve a forró és a hideg víz váltakozásának, a hőtágulás, majd a hirtelen hideg persze semmilyen fizikai anyagnak nem tesz jót. De a gránitból készült kompozit mosogatónak ez mmeg sem kottyan. Mi például bátran ajánljuk a Ferro gránit mosogatóit! A takarításnál sem kell félni, ellenáll mindenféle maró tisztítószernek, amely más anyagot talán már el is színezne. 

3. Mert ütés- és karcállóak

Az extrém ellenállóság pedig nem csak a magas hőmmérséklettel szemben jelent védelmet. Ez a mosogató annak ellenére, hogy esztétikus és divatos eleme lesz a konyhádnak, mégsem kényes. Mindennek, szinte szó szerint mindennek ellenáll. Ugye milyen ritka, ha valami egyszerre szép és praktikus? Nem kell félned a kisebb karcolásoktól sem, amely más mosogatók esetében olyan gyakoriak. 

4. A gránit mosogató esztétikus

Ezeket a mosogatókat szinte bármilyen színben és formában le lehet gyártani. Mi azonban mindig újra- és újra rácsodálkozunk, hogy a minimalista formatervezéssel, és a visszafogott, mégsem megszokott színvilág kombinációjával milyen csodákat lehet elérni. Például a Teka Astral homokbézs színű terméke tökéletes példa erre. 

Sokféle stílusban lehet kapni ezeket a mosogatókat, de önmagával az anyag eleganciájával már eleve különlegessé tesszük a konyhánkat. Így mindezt a formavilággal és a színnel csak fokozni lehet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Minden konyhában jól mutat

Főleg a letisztultabb formatervezésű gránit mosogatókra jellemző, hogy minden konyhában jól mutatnak. Ezek az exkluzív kinézetű mosogatótálcák rendkíbül mutatósak, érdemi részét képezhetik egy stílusos konyha enteriőrjének. A fekete színű egy indusztriális stílusú konyha mosogatója lehet, míg a modernebb stílusokhoz a bézs vagy a kávészín, esetleg a fehér illik a legjobban. De mivel nem hivalkodó ez a fajta formatervezés, ezért egy vidéki stílusú, vagy más, hagyományosabb elemekből építkező, klasszikusabb konyhában is megállja a helyét. Ráadásul a csaptelep színével, formájával még korrigálhatjuk is az egész szett stílusbeli megjelenését.

Nézzük például a Schock Crsitadur gránit mosogatóját. Modern, mégis formatervezésének lágysága miatt tökéletes eleme lehet a klasszikus stílusú konyhának is.

 

6. Nagyon könnyű tisztítani

A gránit mosogatók speciális víz- és szennyeződéstaszító réteggel vannak bevonva. Ennek köszönhetően egyszerűen csak nedves szivaccsal kell áttörölnöd tisztítás során. A gránit mosogatók karbantartására gyártanak egy olyan tisztítószert, mellyel pár havonta vissza tudod pótolni ezt a víztaszító réteget. Így ezek a szerek újra és újra megújítják a mosogató felületét. 

A gránit mosogató tehát az egyik legjobb választás lehet, ha nem akarsz vízkőoldóval és más tisztítószerekkel takarítani rendszeresen. Rengeteg időt és vegyszert pazarlunk el a napi vagy heti szintű takarítás során. Ezt is meg tudod úszni ezzel a fajta, speciálisan kezelt mosogatótálcával.

Egyébként a mindennapi használat során elég egy nedves törlőkendőt használnunk. A komolyabb szennyeződésekek eltávolításához is elég egy durva szivacs. Vízkő esetén - mely alapvetően nem jellemző a gránit mosogatóra- ecetet, vagy hagyományos tisztítószereket alkalmazhatunk. Bár a gránit mosogató egyik legnagyobb előnye, hogy természetes anyagokkal karbantartható. 

7. Nagy színválasztékban kapható

Mivel kompozit anyag, ezért mesterségesen befolyásolható a megjelenése, a színe. Ezért az elegáns fehér-szürke, kávészín-bézs-halványbarna színek különböző árnyalatai mellett más színekben is kaphatsz. Sokan szeretik a formabontó ötleteket, mert nem szeretnének tucatkonyhát. Nekik például a merész piros Schock mosogató lehet a kedvencük.  A Schock Cristandure kollekciója a világ első kvarc kompozit mosogatóit tartalmazza.  Ezek a mosogatótálcák 99%-ban természetes, megújuló vagy újrahasznosított nyersanyagokból készülnek. A márka pedig kifejezetten büszke arra, hogy bátran használja a színeket. 

8.Sokféle méretben elérhető

A mosogatómedencék lehetnek kicsik és keskenyek, kör alakúak, négyzet formájúak,vagy épp téglalap alakúra tervezettek. Már maga a formai sokszínűség is a könnyű elhelyezhetőséget szolgálja, hogy mindenki megtalálja a konyhájába illőt. Ahhoz persze, hogy tényleg sok helyre lehessen gránit mosogatót beépíteni, a méretek széles választéka is szükséges. Nálunk 50-120 cm között találhattok egy és két medencés gránit mosogatót. A 120 cm-es szélesség két extra nagy mosogatót és egy csepptálcát jelent, melyben nagy edényeket is kényelmesen el lehet mosni. 

Összefoglalva: Az elegáns és ellenálló gránit mosogatótálcának annyi előnye van, hogy nem érdemes nem ilyet építeni a konyhánkba! Nézz szét kínálatunkban!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: mosogató tálca