Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

A szabadon álló kád karaktere átalakíthatja fürdőszobáját

A szabadon álló kád vitathatatlanul a stílusosságáról, karakteréről híres, ám nem feltétlenül mutat jól bármilyen fürdőszobai környezetben. Az igazság az, hogy az egyedi vonalvezetését, exkluzív kialakítását akkor tudja jól érvényesíteni, ha kellő nagyságú tér áll a rendelkezésére. Ebben a bejegyzésben minden fontos információt összegyűjtöttünk, amit ezekről a kádtípusokról tudni érdemes.

A nagy alapterületű fürdőszobákban teljesedik ki a szépsége

Tény, hogy a kisebb fürdőszobákban nem számolni egy ilyen típusú káddal, hiszen egyrészt nem túl kifizetődő helykihasználás szempontjából sem, másrészt pedig az így kialakuló zsúfoltság, összeszorítottság érzete miatt nem jöhetne létre a harmónia. Viszont ha a fürdőszobai infrastruktúrája engedi a helyfoglaló, és nagyon is látványos szabadon álló kád beszerzését, akkor általa olyan kiegészítővel gazdagíthatja az életét és életterét, ami markánsan hozzájárulhat a tapasztalható, szabad szemmel látható és kézzel fogható összhanghoz.

Számos különböző típusa létezik

A kör, félkör alakú szabadon álló kád modellek pontosan ugyanolyan népszerűek, mint a többszemélyes kivitelű típusok. A választás elsősorban az ízlésétől, és másodsorban a helyiség adottságaitól függ. Nyilvánvaló, hogy az utóbbi eleve korlátok közé szorítja a lehetőségeket, viszont ez, elnézve a termékpalettánk sokszínűségét, igazi segítség, lévén szűkíthető a kör, ami felgyorsíthatja a döntési folyamatot.

Milyen előnyei vannak egy szabadon álló kádnak?

Azon túl, hogy igen komoly esztétikai értéke van, számos más pozitív jellemvonással is büszkélkedhet ez a kádtípus. Ilyen például az, hogy az alapanyag prémium minőségének hála nem szívja el a forró víz hőfokát, vagyis ha kiengedte a fürdővizet, akkor nem kell annak gyors lehűlésétől tartania. Ráadásul a takarítás okozta procedúra is lerövidíthető azáltal, hogy az akril alternatívák könnyedén és egyszerűen makulátlanná varázsolhatóak erőteljes mechanikai vagy fizikai behatások nélkül. Ráadásul az alapanyagnak köszönhetően  ezek a kádak nem hajlanak, vagy repedeznek meg idő előtt.

Az extrák sem maradnak ki belőle

Ezekben a kádakban olyan extra kiegészítők kapnak helyet, mint például a fejpárnának kialakított hely, a könyöktámasz, a kádperemre szerelhető csaptelepnek kialakított hely, valamint a kényelmet biztosító ergonomikus kialakítás, sőt, sok esetben a masszázsrendszer is részévé válhat a szabadon álló kád élményének.

Mire érdemes figyelni a vásárlás során?

Lényeges kihangsúlyozni, hogy a vásárlás során nem csak az esztétikai dolgokra érdemes odafigyelni, számos más olyan dolog létezik még, amelyre ajánlott figyelmet fordítani annak érdekében, hogy teljes legyen a szabadon álló káddal felszerelt fürdőszoba élménye. Ennek kapcsán érdemes tudni, hogy a felhasznált alapanyag szempontjából kétféle típusú akril kádról beszélhetünk. A 100% szaniterakril, valamint az ABS akril szaniterek legnagyobb mértékben a kopófelületeik nagyságában térnek el egymástól.

Mivel egyáltalán nem mindegy, hogy 3-5 milliméter vagy csupán néhány tized milliméter a rajta található akril réteg, erről érdemes tájékozódni a vásárlást megelőzően. Hiszen az utóbbi esetében kifejezetten sérülékeny maga a felület és olyan kopások, lepattanások keletkezhetnek róla rövid idő alatt, amelyet képtelenség kijavítani. Pontosan ezért ajánlott megbízható helyről vásárolni.

Szabadon álló kád kínálatunk itt tekinthető meg

A szabadon álló kád egy hozzá illő csapteleppel kombinálva a fürdőszobája látványosságává avanzsálhat. A különböző kivitelű variánsoknak köszönhetően garantáltan ráakadhat arra a fajtára, kialakítási megoldásra, ami megfelel a közege milyenségének és a fürdőszobája meg nem változtatható tulajdonságainak. A minőségi beruházás évekre, évtizedekre pontot tehet a kádválasztás folyamatának végére, azaz a befektetése az elégedett és hosszan tartó, örömteli alkalmazás fényében, sokszorosan megtérülhet.

Tartalomhoz tartozó címkék: szabadon álló kád szögletes akril kád