Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

Egyre több fürdőszobában kap helyet a zuhanytálca

Az, hogy egyre több fürdőszobában kap helyet a zuhanytálca, egyáltalán nem véletlen, hiszen ma már számos komfortos és extrákkal felszerelt zuhanytálca létezik, ahol minden egyes bőrre hulló vízcsepp élvezetet nyújt.

Ráadásul jóval kisebb helyet is foglal ez a fürdőszobában mint egy kád, segítségével hozzájárulhatunk a környezet védelméhez, ráadásul a széles választéknak hála pedig mindenki megtalálhatja a számára leginkább ideálisat. Lássuk, miről is van szó!

A rohanó mindennapokban néhány perc nyugalom

A mai felgyorsult, rohanó világunkban már nem sok időnk marad elmerülni egy kád forró vízben, néhány perc kikapcsolódásra viszont mindenkinek szüksége van. Nos, mivel a zuhanykabinba nem lehet magunkkal vinni a telefont vagy egyéb olyan eszközt, amely megosztaná a figyelmünket, ez a néhány pillanat csak a miénk, amikor egy kicsit fellélegezhet az agyunk és teret adhatunk a hasznos, kreatív gondolatoknak.

Helytakarékos és komfortos

Sokan azért is preferálják a zuhanyzót a káddal szemben, mert az előbbi jóval kisebb helyet is foglal a fürdőszobában. Különösen a kisebb alapterületű helységek nagy előnye egy ilyen megoldás, hiszen így bőven elég egy megfelelő sarkot felszabadítani a tálca és a kabin elhelyezéséhez. Lényeges ezzel kapcsolatban, hogy amellett, hogy a hely pontos méreteit figyelembe kell venni, a számításba bele kell kalkulálni a vízvezeték helyét és a lefolyó illeszkedését egyaránt, vagyis érdemes a mérés során pontosnak lenni.

Számos különböző típus

Rengeteg típusa létezik a zuhanytálcáknak, így mindenki megtalálhatja közöttük az adott helyiségnek, valamint a saját ízlésének leginkább megfelelőt. Léteznek szögletesek, negyed körívesek, ívesek és egyedi megjelenésűek is, sőt a mélyített, ülőkével felszerelt tálcák már tulajdonképpen bizonyos tekintetben kádaknak is tekinthetőek. Az alapanyaguk a legtöbb esetben akril, de léteznek műmárványból és egyéb műanyagból készült tálcák is, de a kerámia is egyre népszerűbb e gyártási folyamatok során.

Ha pedig valaki igazán strapabíró megoldásra vágyik, az öntött márvány zuhanytálcák mellett is leteheti a vokság, amelyek hatékonyan állnak ellen a vízkő megtapadásának és a baktériumok elszaporodásának egyaránt. Szintén a kortárs megjelenés tökéletes kiegészítői a burkolható zuhanytálcák, amelyek esetében a zuhanyzó alja gyakorlatilag a fürdő burkolata egyben. Első ránézésre tökéletesen beleolvad a kialakított környezetbe kellemes atmoszférát teremtve ezzel.

Végül, de nem utolsósorban szót kell ejteni a kőhatású, perem nélküli zuhanytálcákról is, amelyek többféle színben választhatók és élettel töltik meg a helységet egyfajta nem mindennapi légkört teremtve.

Idősebbeknek is nagy segítség lehet

Nem véletlen, hogy az idősebbek fürdőszobáiban is egyre népszerűbb megoldás a zuhanytálca beszerelése, hiszen bizonyos életkor felett nekik már gondot okozhat ki- és bemászni a fürdőkádba. Mivel a legtöbb zuhanytálca nem magasabb 5-10 centiméternél, így nem okoz nehézséget a bejutás, sőt, a padlóba süllyesztett verziók által még kényelmesebbé és egyszerűbbé válhat a napi tisztálkodás. Nem beszélve arról, hogy mindezek által önállóan, segítség nélkül végezhetik el továbbra is a napi rutinjukat.

Számos extra funkció

Ma már a számos különböző funkcióval felszerelt zuhanyfülke létezik, amelyek használata komplett wellness élményt hozhat el a fürdőszobába. A masszázskabinok nagyban növelik a zuhanyzás értékét, hiszen a különböző intenzitású vízsugarakat élménnyé teszik az itt töltött időt. Sőt, ha szeretne, akár le is ülhet, ehhez ugyanis csak egy ülőket beszerelése szükséges a kabinba, amelyek felhajthatók, így nem foglalnak plusz helyet.

Mindezek által látható, hogy nem véletlenül válnak egyre népszerűbbé a fürdőszobákban a zuhanytálcák, hiszen amellett, hogy különleges élményt nyújtanak a tisztálkodás alatt, esztétikusak és helytakarékosak is.

  Kattints ide a teljes kínálathoz! 

 

Kiemelt gyártók:

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek