Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

Elektromos csaptelep

A legtöbben a különféle plázák és nagyobb bevásárlóközpontok mellékhelyiségeiben találkozhattak eddig elektromos csaptelepekkel, melyek használata sokaknak bizony mind a mai napig gondot okoz a magasfokú automatizmus miatt.

 

Az energiatakarékos megoldások iránti kereslet növekedésével már egyre többen választják az elektromos csaptelepeket otthonaikba is, hiszen a futurisztikusnak tűnő igen modern és stílusos megjelenés mellett a praktikus használat, illetve a víztakarékos kialakítás is mind ezen modellek mellett szól. Természetesen márkától és fajtától függően többféle kiszerelésben és méretben lehet kapni az elektromos csaptelepeket, így egyaránt találkozhatunk például vízszintes, fordított U alakú, vagy hagyományos, kissé döntött kialakítású, kisebb méretű modellekkel is. Ezeket egyaránt lehet használni a mosogatóhoz a konyhában, illetve a kádhoz vagy a mosdókagylóhoz a fürdőszobában. Vannak olyan elektromos csaptelepek, melyeken semmilyen gomb vagy kar nincs, ezeket hívja a szakma “vandálbiztos” modelleknek, s találhatóak olyan típusok is, melyeken a hőmérséklet szabályozásához egy kis kar van oldalt kialakítva.

A különféle modellek eltérő vízszabályozási mechanizmussal rendelkeznek, így léteznek olyan csapok, melyek 5 perc állandó használat után automatikusan leállnak, de természetesen kaphatóak olyanok is, melyek csak néhány másodpercig üzemelnek, ha nem érzékelnek újabb mozgást a csap alatt. Mindezek mellett kaphatók olyan elektromos csaptelepek is, melyeken egyénileg be lehet állítani, hogy pontosan mennyi ideig és milyen hőmérsékletű vizet adjanak ki, s megint vannak olyan modellek, amelyekről már esett szó: ezek a kis karral ellátott darabok, amelyeken manuálisan lehet állítani a kifolyó víz hőmérsékletét. A legtöbb szórakozóhelyen az energiatakarékosság miatt a kis ideig használható elektromos csaptelepeket használják, hiszen rengetegen hagyják sajnos nyitva a csapokat, mely fölösleges vízfogyasztást eredményez. Az otthonokban, például a konyhában igen jó ötlet az elektromos csaptelep használata, hiszen ha épp maszatos a kezünk, nem kell megfogni a csapot, elég csak alá tartani kezünket, s nem kell fölöslegesen takarítani.

Tartalomhoz tartozó címkék: elektromos csaptelep mofém csaptelep