Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

Így tisztíthatja meg a gránit mosogatót egyszerűen!

Nincs is szebb annál, mint amikor egy egyébként is remek kialakítású konyhát megkoronáz egy gránit mosogatóval. Ezzel egyrészt igen komoly eleganciát vihet a lakás egyik központi helységébe, ugyanakkor számos szempontból nagyon praktikus és időtálló is egy ilyen mosogató beszerelése. Tisztán tartása nagyon egyszerű, de csak abban az esetben, ha ehhez a megfelelő eszközöket használja. Megmutatjuk, melyek ezek!

Sokan követik el azt a hibát, hogy a gránit mosogatót kefével vagy drótsúrolóval, esetleg agresszív tisztítószerekkel próbálják megtisztítani, ám ez sérülés okozhat a felületen. Ráadásul ezzel pontosan azt a réteget sértheti fel, amely a szennyeződések ellen nyújt védelmet. Innentől kezdve pedig nagyon nehéz lesz tisztán tartani. Az alábbi tippek segítségével viszont egyszerűen megtisztíthatja a mosogatóját anélkül, hogy aggódnia kellene annak épsége miatt.

Milyen anyagból készül egy ilyen mosogató? Tulajdonképpen egy keverékről van szó, amelyet fakő, akril, valamint az Ön által kiválasztott szín alkotnak. Az így kapott anyag nagyon jól ellenáll a magas hőmérsékletnek – akár a 180 Celsius fokos hőt is kibírja - és a mechanikai sérüléseknek egyaránt, így biztos lehet abban, hogy nagyon sokáig hibátlan éke lesz a konyhának egy ilyen mosogató.

Alapvetően könnyű tisztítani. Mivel finom, sima felülete van, nem nehéz tisztán tartani akkor sem, ha gyakran sürög-forog a konyhában. Ehhez mindössze egy szivacsra és az egyébként is használt tisztító szerekre lesz szüksége. Ennek segítségével ugyanis a hétköznapi szennyeződések gond nélkül, egyetlen mozdulattal eltávolíthatók.

Ha mégis makacs szennyeződés kerülne rá... Ha mégis előfordulna, hogy egy-egy folt ragaszkodik a felülethez, nem kell kétségbe esnie. Ehhez érdemes speciális pasztát beszereznie. Ez nem csak segít abban, hogy eltávolítsa a makacs szennyeződéseket, de egy olyan védőréteget is képez a felületen, amely bizonyos ideig megakadályozza az újbóli lerakódást.

Vegye fel a harcot a vízkővel is! Ahogy fentebb is említettük, a gránit mosogatók egyetlen ellensége a vízkő, amellyel megfelelő odafigyelés mellett eredményesen felveheti a harcot. Ha a felületen a folyamatosan folyó víz hatására vízkő alakul ki, az ecetes oldat lehet a megoldás. Hagyja rajta néhány órán keresztül, majd egyszerűen törölje le a vízkövet!

Ne essen kétségbe, ha elszíneződik a felület! Előfordulhat, hogy erőteljesebb színű ételektől, italoktól elszíneződik a felület, ilyenkor azonban nem szabad kétségbe esni. Ha foltok jelennek meg a mosogatón, megoldás a denaturált szesz használata. Egy puha rongy segítségével óvatosan törölje át, majd meleg vízzel öblítse le és törölje szárazra! A foltok pedig nyomtalanul eltűnnek. Mivel ezek a megoldások nem sértik fel a gránit mosogatók védőrétegét, ennek köszönhetően pedig a felület megtisztítása mindig egyszerű marad. Vagyis ha a megfelelő szereket és eszközöket használja, akkor is néhány mozdulattal teheti tisztává a mosogatót, ha egész nap a konyhában tevékenykedett.

Amennyiben hasznos volt a cikk, kérem nyomjon egy Tetsziket

További anyagainkat a blogban olvashatja