Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

Mi a különbség a Grohe és Hansgrohe márka között?

A két név hangzása egybecseng, mindkét cég német, ráadásul fürdőszobai kiegészítőkkel foglalkoznak. A sok hasonlóság nem véletlen, ugyanis bár két konkurens vállalkozásról van szó, alapvetően egy család, akik a rossz viszony ellenére olyan vállalatokat álmodtak meg, melyek máig meghatározók hazájukban és a határokon túl egyaránt. Mi a történetük és mi a különbség a két márka között? Megmutatjuk!

A két cég története

A sztori kezdete még 1901-re nyúlik vissza, amikor Hans Grohe a Fekete-erdőben található Schiltach-ban megalapította cégét, mely főleg fémtermékek gyártására szakosodott, különös tekintettel a zuhanyokra és a lefolyókra. A családi vállalkozás olyan sikereket ért el, hogy 1936-ban terjeszkedni kezdtek nemzetközi terepen is. Ugyanebben az évben Friedrich Grohe, a második legidősebb fiútestvér a kialakult konfliktusok miatt kilépett a cégtől.

Ez a döntés pedig később történelmi jelentőségűnek bizonyult.

1975-ben Klaus Grohe - Friedrich féltestvére, a legkisebb fiú vette át a Hansgrohe irányítását, mialatt a másik fivér saját útját járva átvett egy veszfáliai gyárat, ahol megkezdte a fürdőszobai kiegészítők gyártását. Így született meg a Hansgrohe mellett a Grohe cég. Ekkor azonban nem számítottak éles versenytársaknak, ugyanis a termékek sosem voltak teljesen ugyanazok, vagyis ketten is képesek voltak lefedni a piacot ilyen módon. Ám amikor a Hansgrohe 1981-ben megkezdte a csapok gyártását, a verseny kiéleződött és máig a két fő konkurensnek számítanak számos sikerrel és innovációval a hátuk mögött.

A Hansgrohe ma

A Hansgrohe cég ma már csaknem 1,1 milliárd euró árbevétellel igen jelentős szerepet játszik a német gazdaságban és világszinten egyaránt. Ugyanis harminchét fióktelepe van világszerte az összes kontinensén és összesen 5000 embernek ad munkát nap mint nap. Az alkalmazottak 60% -a Németországban dolgozik. Nevéhez több mint 2500 különböző szabadalom kötődik, többek között az állítható fúvókás zuhany vagy a kihúzható kifolyóval ellátott konyhai csaptelep is. Ma a Hansgrohe 68% -ban az amerikai American Masco Corporation, 32% -ban pedig Klaus Grohe családjának tulajdonában van. A Hansgrohe márkanév mellett az Axor márka is a céghez tartozik.

Hansgrohe csaptelepeink itt találhatóak

A Grohe ma

A Grohe cég a bevételt tekintve túlszárnyalta a konkurensét, 1,3 milliárd euró forgalmat tudhat magáénak és 6000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte. 40%-uk Németországban végzi a munkáját. Jelenleg összesen 150 országban van képviselete. A Grohe jelenleg részvénytársaságként működik és 2014 óta a japán Lixil csoport tagja. A cég Észak-Rajna-Vesztfália államban elnyerte a vállalati tervezés és a design menedzsment tiszteletdíját.

Grohe csaptelepeink itt találhatóak

Ha a legjobb márkák közül szeretne választani fürdőszobája felújításánál, akkor – legyen szó csaptelepről, nyomólapról, töltőszelepről vagy egyéb felszerelésről vagy alkatrészről – mindenképpen érdemes a két márka valamelyikének termékei közül választania. Hiszen nem véletlen, hogy egymás árnyékában képesek voltak mindketten az évtizedek alatt megerősödni és világhírnévre szert tenni.