Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Így válassz zuhanykabint!

Így válassz zuhanykabint!
Ha van valami, ami egy fürdőszobába belépve rögtön szemet szúr, az a zuhanykabin. A fürdőszoba berendezése és kialakítása kulcsfontosságú az otthoni komfortérzet megteremtéséhez. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy olyan kabint válassz, ami kellően hívogató, ahol tényleg fel tudsz frissülni a napindító vagy épp a napzáró tusolás közben.

 

Bár „csak” egy zuhanykabinról van szó, mégis több szempontot figyelembe kell venni a választáskor. Az alábbiakban a legfontosabb szempontokat összeszedve szeretnénk egy kis segítséget nyújtani ahhoz, hogy Te is úgy rendezd be a fürdőszobád, hogy élmény legyen minden benne töltött perc.

Íves vagy szögletes zuhanykabin?

Az egyik legfontosabb tisztázandó kérdés, mikor zuhanykabint választasz, hogy íves vagy szögletes kivitelezést szeretnél. Ennek a döntésnek a meghozását segítheti, ha 100%-osan tisztában vagy azzal, hogy milyen formákat részesítesz előnyben. Ha szilárd elképzelésed van arról, hogyan szereted elosztani a teret, és hogy milyen stílusjegyek illenek hozzád, akkor ez a lépés gyerekjáték lesz. De ha nem vagy ennyire magabiztos, akkor is van néhány támpont, ami segíthet a választásban.

Érdemes végiggondolni, hogy milyen stílusú az otthonod. Ha a nappaliban, a hálószobában és a konyhában is egymással párhuzamosak a bútorok, illetve ha a dolgok egymással merőleges elrendezése mellett köteleződtél el, akkor ezt az elvet követve valószínűleg egy szögletes zuhanykabin lesz számodra a nyerő. A szögletes zuhanykabinok egyik nagy előnye, hogy számos típusuk akár közvetlenül a csempézett padlóra is szerelhető, így nincs feltétlen szükség zuhanytálcára.

De ha a kicsit szabálytalanabb terek és a lekerekített sarkok rajongója vagy, akkor íves zuhanykabin beépítését vedd fontolóra! A negyedköríves zuhanykabinok mellett szól az az érv is, hogy éppen azt a sarkot vágja le, amit valószínűleg amúgy sem használnál ki igazán.

Melyik termékcsaládból válasszak?

Ismerjük az aggodalmat, ami a fürdőszoba berendezésével jár: a zuhanyszett, a zuhanytálca és a zuhanykabin megválasztásakor egyszerre kell törekedni arra, hogy dizájnos, praktikus és strapabíró termékeket válassz. Mi pontosan ennek az aggodalomnak a terhét szeretnénk levenni a válladról: nálunk csak és kizárólag minőségi termékeket találsz, melyekre garanciát vállalunk. Így akármelyik termékcsaládból választasz zuhanykabint (és hozzá illő zuhanytálcát vagy zuhanyszettet) nem dönthetsz rosszul.

Olyan gyártók termékeit forgalmazzuk, amelyek garanciát jelentenek a minőségre. 

Csak átlátszó üvegű lehet a zuhanykabin?

A fürdőszobában töltött idő a biztonságos egyedüllétről szól általában. Az ajtót magadra zárva ezek a percek csak rólad szólnak. Nincsenek kíváncsi tekintetek, nincsenek elvárások. Ez a védett szabadság testesül meg az átlátszó zuhanykabinokban. Az átlátszó üvegből vagy átlátszó műanyagból készült betétlemezek előnye, hogy megfelelő mennyiségű fényt engednek be a zuhanyzáshoz, és így nem szűkítik a teret. Ha valóban garantált, hogy teljesen egyedül tölthetsz minden percet a fürdőszobában (nincs kotnyeleskedő lakótársad vagy örökké utánad loholó lurkód), akkor nem kérdés, hogy ki tudod élvezni minden előnyét az átlátszó kabinoknak.

Persze, ahány ház, annyi szokás és annyi különböző élethelyzet. Könnyen előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva (esetleg különösebb ok nélkül, csak mert egész egyszerűen Te így szereted), jobb, ha nem lehet átlátni a zuhanykabin falán. Ebben az esetben olyan betétlemezt érdemes választani, amely biztosítja ugyan a kellő fényt, de mégsem lehet átlátni rajta.

Zuhanytálca vagy csempézett padló?

Ha sikerült eldönteni, milyen zuhanykabint szeretnél, a következő lépés a hozzá illő zuhanytálca kiválasztása. Már amennyiben szükségét érzed a zuhanytálcának. Tény, hogy elképesztően trendi zuhanytálcák közül választhatsz, de számos kabin közvetlenül lecsempézett padlóra is szerelhető, ami szintén nagyon divatos megjelenést biztosít. 

De ha szükséged van zuhanytálcára, nincs az a szín vagy forma, amit nálunk ne találnál meg. Így a döntést teljes egészében ahhoz igazíthatod, hogy milyen zuhanykabinhoz keresed a tálcát. Legyen szó íves vagy szögletes, akril vagy műmárvány tálcáról, nálunk igazán mutatós darabok közül választhatsz. 

A lényeg, hogy mindig figyelj arra, hogy a zuhanykabin és a zuhanytálca kompatibilisek legyenek egymással, és stílusban is passzoljanak!

Zuhanyszett és zuhanypanel

Ha igazán pazar fürdőszobára vágysz, akkor a zuhanytartót és a zuhanyfejet sem bízhatod a véletlenre. Szerencsére, ha komplett zuhanyszettet vagy zuhanypanelt választasz, csak arra kell odafigyelned, hogy a kabinhoz (és a zuhanykabinhoz passzoló zuhanytálcához vagy csempéhez) illőt válassz – a zuhanyfej, a zuhanytartó és a többi (extrás) tartozik úgyis összetartoznak majd ezekben a szettekben.

Ne csak megjelenésével legyen lehengerlő a fürdőszobád, hanem a használata is nyújtson szuper élményt. Hallottál már a termosztátos csaptelepről? Ide kattintva bővebben is olvashatsz róla! Vagy tudod, hogyan lehet igazán tisztán tartani a zuhanykabint? Ha nem vagy benne biztos, itt elolvashatod. A tusolás élményéhez hozzátartozik a fürdőszoba higiéniája is, nem szabad elhanyagolni ezt a kérdést sem.   

Reméljük, bejegyzésünk segítségedre lesz a zuhanykabin választásakor! Nézz szét kínálatunkban, nálunk mindent megtalálsz, ami álmaid fürdőszobájához szükséges. 

Esetleg további tippeket olvasnál még? Böngészd át blogbejegyzéseinket, biztosan találsz köztük kedvedre valót!