Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

Miért folyhat a mosogató alatt a víz?

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor mosogatás után azt veszi észre, hogy valahonnan csöpög a víz. A cseppek lassan komoly pocsolyává avanzsálnak, a megoldás viszont nem könnyű. Hiszen ha van olyan része az otthonunknak amivel csak igen ritkán foglalkozunk, akkor az bizony a szifon. Ilyenkor pedig milyen jó lenne tudni, mi is okozhatja a gondot.

Összegyűjtöttük ezzel kapcsolatban a legfontosabb tudnivalókat. 

Mi a szifon funkciója? 

A szifonnak a legfőbb feladata az, hogy megakadályozza, hogy a csatornából szagok áramoljanak vissza. Segítségével a lefolyó nyílása és a csatorna között szabad az átjárás, mégsem kell tartani a kellemetlen szagoktól. További lényeges feladata a szifonoknak az, hogy a darabos szennyeződések ne kerüljenek be a lefolyóba, így a dugulások nagy része is megelőzhető.

Ezen felül érdemes 2-4 hetente lefolyótisztítót használni, hogy megelőzze a dugulást.

Mi lehet az oka, ha csöpög a mosogató?

A szifon csöpögésének hátterében a legtöbb esetben a tömítésnek az elhasználódása áll, ám természetesen ezt nem lehet kategorikusan kijelenteni minden meghibásodás esetén. Ami biztos, hogy érdemes minél előbb megszüntetni a csöpögést. Ha a szakember nem tud hamar a helyszínre érni, érdemes ideiglenesen elzárni a vizet.

A tömítések kapcsán azt érdemes tudni, hogy ezek az apró kiegészítők nagyon fontos szerepet játszanak abban, hogy minden megfelelően működjön a rendszerben. Amint a tömítés elkezd elhasználódni máris lehet számítani olyan meghibásodásokra, mint például a csöpögés. Mivel tömítéseknek az elhasználódását nem igazán tudjuk megakadályozni, érdemes időről időre kicseréltetni azokat.

Fontos kiemelni azt is, mit érdemes tudni akkor, ha úgynevezett flexibilis szifon van a mosogató alatt. Mivel ezek a típusok vékony anyagból készültek, ebből kifolyólag számtalan előnyük van, ám cserébe jellemzően nem annyira tartósak, mint a hagyományos társaik. Vagyis ilyen esetben elképzelhető, hogy maga a szifon adta meg magát.

Nem érdemes egyedül belevágni!

Ha valaki ügyes kezű, egyedül is megpróbálhatja orvosolni a problémát, ám ha még sosem csinált ilyet, érdemes mindenképpen szakemberre bízni a feladatot, hiszen ellenkező esetben több kárt okozhat, mint hasznot. Hiszen egy nem megfelelően beillesztett tömítéssel valójában ugyanott van, ahol elkezdte a munkát.

Mivel a fentieken túl még számos oka lehet annak, ha folyik a mosogató alatt a víz, mindenképpen érdemes szakembert hívni a helyszínre, ha ilyet tapasztal. Azt azonban fontos tudni, hogy nem érdemes kétségbe esni, hiszen az esetek nagy részében nagyon egyszerűen orvosolható a probléma.

Mégis elkezdené a munkát? Nézze meg webáruházunk mosogatószifon kínálatát

Amennyiben hasznos volt a cikk nyomjon egy Like-ot

Olvasna még? Nézzen szét blogunkban!