Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

Miről van szó, amikor szerelvényről beszélünk?

A szerelvény szó egy fürdőszobában igen komoly mértékű eszköztárat fed le. Éppen ezért fontos róla beszélni, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mire gondolunk akkor, amikor ezeket a termékeket emlegetjük. Lássuk, mit érdemes tudni mindezekről?

Mi is az a szerelvény?

Valójában minden olyan kisebb és nagyobb kiegészítő ide tartozik, amely a szaniterek megfelelő beépítéséhez és működéséhez szükséges. Vagyis a szerelvények szolgálják azt, hogy ha megnyitjuk a csapot, akkor megfelelően folyjon belőle a víz, WC öblítéskor távozzon a szennyvíz vagy éppen ideálisan működjön a felszerelt zuhanyfej.

Vagyis a szaniterek önmagunkban nem képesek megfelelően funkcionálni a szerelvények nélkül. Ide sorolandók például a golyós csapok, amelyek segítségével tudjuk szabályozni a víz vagy éppen a gáz áramlását. Nem mehetünk el szó nélkül e téma kapcsán a sarokszelepek mellett sem, amelyek fő szerepe a vízhálózatra kötött szerelvények vízellátásának nyitása és zárása.

Vagyis szükség van rájuk a WC tartályok, a csaptelepek, de akár a mosógépek bekötésénél is. A kifolyószelepek pedig kifejezetten egyszerű, egykaros csaptelepek, amelyek főként kézmosók esetén nagyon praktikusak, míg az öblítőszelepeknek főként a WC-k esetében jutnak komoly szerephez.

Mindezeken felül említést kell tenni a csempeszelepekről is, amelyek rendkívül praktikus kiegészítők, feladatuk pedig az, hogy hatékonyabbá tegyék az egész vízrendszert. Mindez pedig csak a jéghegy csúcsa, hiszen mindezeken felül számos egyéb típusú szerelvény is létezik, legyen szó a fűtési és ivóvíz rendszerről, gázról, rögzítéstechnikáról, csökevről vagy éppen elzáró szerelvényekről vagy a lefolyórendszerről. 

Fontos, hogy minőségi szerelvényeket válasszunk!

Ahogy a szaniterek megvásárlása esetében is törekszik az ember a minőségre, így ugyanígy érdemes eljárni a szerelvények beszerzése kapcsán is. Hiszen hiába tökéletes és időtálló egy mosdókagyló vagy egy fürdőkád, ha a beüzemelésükhöz és rögzítésükhöz szükséges szerelvények hamarabb feladják.

Éppen ezért fontos erre is odafigyelni a vásárlás során. 

Érdemes szakemberek segítségét kérni!

Mivel két szaniter és szerelvény sem egyforma, érdemes szakember segítségét kérni egy-egy ilyen elem beszerzése kapcsán. Hiszen az eltérő modellekhez különböző kiegészítőkre lehet szükség. A kínálat pedig olyan széles, hogy laikusként bizony igen könnyű elveszni benne.

Annál pedig nincs bosszantóbb, mint amikor már beszerelésre kerülne a sor, de a szerelvény nem passzol a megadott helyre. 

Bár apróságnak tűnhet egy-egy ilyen kiegészítő, mégis hatalmas szerepük van abban, hogy a mindennapok során ne okozzon problémát a fürdőszobai berendezések működése. Vagyis nem kérdés, hogy érdemes időt szánni ezek kiválasztására is, még ha látvány terén nem is tesznek hozzá az összképhez.

Érdekes volt a cikk? Nyomjon egy Tetsziket ha igen!

Itt nézheti meg a szerelvényeket webshopunkban

Itt olvashatja többi bejegyzésünket