Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Az örök életű, Mofém mosogató csaptelep

Az örök életű, Mofém mosogató csaptelep

Nem is gondolná az ember, hogy egy lakás felújítás, de még egy egyszerű csaptelep csere is mennyi fejtörést okoz. Az alábbi cikkben összeszedtük, hogy milyen lehelőségek vannak például egy konyhai csapcsere kapcsán.

Szerencsére a választék csaptelep ügyben nagyon nagy, így lehet, hogy pont ez okozza a legnagyobb gondot. De megéri a fáradságot, hisz egy jól kiválasztott csaptelep nem ritka, hogy akár tíz évig is megbízhatóan szolgálja a kényelmünket.

A Mofém mosogató csaptelep  tökéletes választás ha mosogató csaptelepet keresünk. Nem véletlenül olyan népszerű hosszú, hosszú évek óta.

A Mofém mosogató csaptelep magyar gyártmány, és ennél fogva az esetleges alkatrész ellátása is biztosított. De szerencsére a cég több évtizedes tapasztalata, a kiváló anyagminőség és a precíz gyártásnak köszönhetően, erre nem valószínű, hogyszükségünk lesz ha beszerezzük és felszereltetjük.

Milyen szempontok alapján válasszunk mosogató csaptelepet?

Első körben azt kell figyelembe venni, hogy hová kerül a csaptelep. Az persze nem kérdés, hogy a mosogató csaptelep általában a konyhába kerül. Most inkább a felszerelés helyéről beszélünk. A régebbi panel lakásoknál még előszeretettel használták a fali csaptelepeket. Erről azt kell tudni, hogy a mosogató tálcán kívül van kialakítva a csaptelep csatlakozása, általában a felső részen. Ehhez alkalmazkodik a csőrendszer. Ennek a megváltoztatása csak bontással oldható meg. De ha már kibontjuk a csőrendszert, akkor bizony a csempét is cserélni kel. Aki abban gondolkodik, hogy a régi falai csaptelepét a mostanság divatosabb álló csaptelepre cseréli, annak bizony a mosogató környékét teljesen fel kell újítani. Ha nem akarunk komolyabb beruházásba és átalakításba kezdeni, akkor a fali csaptelepek viszonylatában kell majd a továbbiakban gondolkodni.

Szerencsére ebből is nagy a választék a Mofém mosogató csaptelep között.  

Mosogató csaptelepek felszerelés szerint

A mosogató csaptelepek felszerelés tekintetében két változatot ismerünk. Természetesen ezen belül nagy még a választék, de mielőtt erre rátérnénk, foglalkozzunk ezzel a két alapvető lehetőséggel.

- Fali csaptelepek:

A régebbi építésű házaknál, lakásoknál, még fali csaptelepek voltak "divatban". Amennyiben nincs lehetőségünk, egy  felújításra ami a bontással és csőcserével jár, ezek közül a csaptelepek közül kell választani. Bár a választási lehetőség kisebb mint az álló csaptelepeknél, de a választék, így is ki tud elégíteni szinte minden igényt. Természetesen egy-két különleges plusz funkció kivételével.

Mofém Trend Plusz fali mosogató csaptelep

A fali csaptelepeknek két kifolyócső változata ismeretes.  Aki otthonosan mozog a konyhában, és rendszeresen mosogat is, illetve van már tapasztalata az a alsó, és felső kifolyású csapteleppel,  annak nagy valószínűséggel az utóbbit fog jobban tetszeni . Hiszen a "főszabály" adott: minél kisebb a kapacitása a mosogató tálcának, annál magasabb csaptelepet kell választani. De elég csak belegondolnunk, illetve számot venni arról, hogy mekkora edényeink vannak. Átgondolni, hogy a kényelmes mosogatáshoz, mennyi helynek kell még lenni a mosogató fölött, hogy a legnagyobb edényünket is könnyedén tudjuk elmosni. A mosogató tálca magassága adott, a mosogató csaptelep kiállása is adott. Tehát, ha ez a távolság kicsinek bizonyul, akkor bizony nekünk a felső kifolyású fali csaptelepre van szükségünk.   

- Álló csaptelepek:

Gyakorlatilag az újabb,  most tervezett házakban, lakásokban, álló csaptelepet tesznek majd a mosogatóhoz.

Ennél fogva, a választék óriási. Szinte minden igényt ki tudnak a kereskedők elégíteni. Legyen az olcsó vagy éppen luxus kategória. Itt csak a pénztárcánk szab gátat a vágyainknak. Az alapfeltétel itt is ugyanaz, hogy minél kisebb a kapacitása a mosogatónak, annál magasabb kifolyású csaptelepet érdemes választani.

Mofém Flame mosogató csaptelep felső kifolyócsővel, kihúzható zuhanyfejjel

De még mielőtt belevágnánk a vásárlásba, figyelembe kell azt is venni, hogy a már meglévő mosogatótálcához választunk csaptelepet, vagy egy felújítás során, azt is cseréljük. Az utóbbi esetben, sokkal több a lehetőségünk, hogy megtaláljuk a megfelelő csaptelepet.

Az álló csaptelepek most a legnépszerűbbek, ennél fogva, a kínálat is nagyobb, mint a fali csaptelepeknél.

Hogyan működjön a csaptelep?

Ha már megálmodtuk, hogy felszerelés szempontjából milyen fajta csaptelepet választunk, egy újabb út elágazáshoz értük. Maradunk a hagyományos, vagy inkább a modernebb csaptelepet mellett.

A működését tekintve két típus közül választhatunk.  Ez érvényes mind a fali, mind az álló csaptelepekre.

- Hagyományos /keverőszelepes/ csaptelepek

Az ugye mindenkinek megvan, hogy a csaptelep két oldalán két gomb van. Az egyikkel a hideg, a másikkal a meleg vizet tudjuk állítani.  Létezik az úgynevezett "retro" stílus, de vannak modern dizájnok is. Viszont ebben a kategóriában, a választék elég szűkös. De akinek ez nyeri el a tetszését, az sem fog csalódni egészen biztosan .

- Egykaros csaptelepek:

Ez a kategória éli most a reneszánszát. Ami nem véletlen, hiszen  az egykezes működtetés miatt nagyon praktikus. Ugyanis egy mozdulattal  lehet beállítani a megfelelő hőmérsékletet és a víz mennyiségét. Míg a keverőszelepes változatnál mindkét kezünkre szükség van, vagy egy kézzel kicsit bonyolultabb ez a folyamat.

A választék itt is óriási, ezért érdemes tovább szűkíteni az elvárásokat.

A népszerű Mofém mosogató csaptelep

Egy jó csaptelep ha a belső szerkezetétől eltekintünk, mindig azt nyújtja, amit el várunk tőle. Minden esetben a megfelelő mennyiségű és hőmérsékletű vizet enged át. Ha kinyitjuk a csaptelepet, egyenletes sugárban folyik belőle a víz. Ha elzárjuk,  nem csöpög, nem folydogál. A kelleténél jobban nincsenek kiálló felületek, nincsenek éles sarkak. Nehezen hibásodik meg és sok évig teszi a dolgát.

A Mofém mosogató csaptelep máig sem veszített a népszerűségéből. Ugyanolyan jó választás még most is, mint évtizedekkel ezelőtt. Nem csak azért, mert hazai, hanem mert a gyártó, tetemes tapasztalatot szerezett már a fennállásuk óta, és folyamatosan követik a divat változásait. Könnyedén felveszik a versenyt a többi, külföldi, népszerű gyártóval. A kínáltukban minden igényt ki tudnak elégíteni, a hagyományos csaptelepektől a modern csaptelepekig.

Tehát fontos az, hogy mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket, a kosarunkba raknánk egy kinézetre tetszetős csaptelepet, a hirtelen jött vásárlási kedvet, egy komoly, alapos átgondolt döntés kell, hogy megelőzze. Ha csak a csaptelepet cseréljük, akkor annak a felszerelése alapján (fali, álló) kell a kínálatból választani, annak függvényében, hogy a fali csaptelep vízoldali kiállásai, milyen távolságra vannak egymástól. Persze itt eldönthetjük, hogy alsó, vagy felső kifolyású legyen az új csaptelep. Az álló csaptelepnél fontos dolog, hogy csak a csaptelepet cseréljük, vagy az egész mosogatótálcát.  Az előbbinél a kialakított nyílás méretét kell figyelembe vennünk. Egy utólagos bővítés elég nehéz feladat. Ha viszont a mosogató tálcát, vagy az egész munkalapot is cseréjük, már sokkal több lehetőség jöhet számításba.

Reméljük ez az összeállítással megkönnyítettük a mosogató csaptelepek megismerését és a kiválasztás főbb szempontjaira is sikerült rávilágítanunk.

 

Ha kérdése van vegye fel velünk a kapcsolatot ITT vagy kövessen minket a Facebookon!