Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

Praktikus konyhai tároló ötletek!

A konyha az otthon lelke. Hiszen itt készülnek nap mint nap a finomságok, itt ül le a család egy hosszú nap után, amikor végre együtt tölthetnek egy kis időt és rendszerint ide telepszik le a baráti társaság is egy jóleső beszélgetésre. Ám fontos hangsúlyozni, hogy még a legszebb konyhák is csak akkor nyújtanak valódi élményt a házban élőknek, ha a tárolás praktikusan van megoldva.

Hiszen függetlenül attól, hogy milyen alapterületű és kialakítású helységről van szó, a letisztultság és a zsúfoltság elkerülése kulcsfontosságú, nem beszélve arról, mekkora pozitívum az, ha mindig minden kéznél van és átlátható.

Mitől függ, hogy mennyi tároló helyre van szükség egy konyhában?

Érdemes ezt mindenképpen felmérni, hiszen lényeges kérdés lehet ez a konyha kialakításánál és berendezésénél egyaránt. Az egyik fontos szempont ezzel kapcsolatban az, hogy hány fő él a lakásban, hiszen ennyi ember számára lesz szükség evőeszközökre, edényekre, hozzávalókra és egyéb kiegészítőkre, felszerelésekre.

Mérvadók emellett a bevásárlási és főzési szokások is, hiszen egészen másként fest a dolog akkor, ha valaki minden nap főz és szereti kiélni gasztronómiai kreativitását a konyhában vagy ha nagyon ritkán ragad fakanalat az ember. Mindezek fényében érdemes átgondolni azt, mi mindenre lehet szükségünk. 

Kamraszekrény 

Egyre több olyan háztartás van, ahol nincs külön kialakított kamra. Az ilyen helyeken pedig jól jön egy úgynevezett kamraszekrény használata, amelyben nagyon sokféle élelmiszer elfér és azok igen praktikusa tárolhatók. Mivel magasak, kis területet foglalnak el, használatuk pedig nagyon egyszerű. Általuk remekül el lehet rejteni szem elől a különböző alapanyagokat, így máris nagy lépést tehet a zsúfoltság elkerülése érdekében. 

Használja ki a sarkokat és a magasabb területeket is!

Sok esetben maradnak kihasználatlanul a konyhai sarkok és a magasabban fekvő részek is, pedig néhány praktikus polccal bizony nagyon sok értékes helyre lelhetünk itt. Ezáltal pedig nem csak több lesz a tárolóhely, de jóval kényelmesebben is el lehet helyezni bizonyos eszközöket és kiegészítőket ezeken a helyeken. 

Az ízléses kosárkák és tárolók is nagy segítséget jelenthetnek!

Hiába van egy konyhában rengeteg polc, ha azok túl vannak pakolva és nem lehet átlátni, mi minden található rajtuk. Egyrészt a főzés idő nagy része azzal megy el, hogy keresgélünk, másrészt jóval nagyobb eséllyel jár le valaminek a szavatossága akkor, ha valahol a háttérben húzódik meg.

Éppen ezért érdemes ízléses kosarakat és átlátszó tárolókat bevetni ilyenkor, ugyanis ezekben ízlésesen és átláthatóan pakolhatók fel a polcokra a leggyakrabban igénybe vett alapanyagok és fűszerek. Nem beszélve arról, hogy ha zacskóban tárolja az olyan élelmiszereket, mint például a liszt, a rizs vagy a cukor, nagy az esély a molyok megjelenésének is.

Ráadásul ha kiszakad a zacskó, az igen sok bosszúságot okozhat a hétköznapok során. 

Egy fiókrendező aranyat ér 

Valószínűleg nem létezik olyan konyha, ahol ne lenne egy mindenes fiók, ahol egy idő után mindig eluralkodik a káosz és a rendetlenség. Éppen ezért érdemes beszerezni a megfelelő rendszerezőket, amely segítségével a helyükön maradnak az evőeszközök, a fakanalak, a konzervnyitók és az egyéb hasznos eszközök is. 

Lényeges a stílus megtartása is!

Nagyon lényeges, hogy a tárolás kapcsán is gondolkozzon stílusban és egységben, hiszen a konyha hangulatát még inkább ki lehet hangsúlyozni akkor, ha a helység színeihez és megjelenéséhez igazodó tároló elemeket választ. Így nem csak rend lesz, de a letisztultság is garantált, amely optikailag növeli a teret, ráadásul még egy nagyobb főzés után is könnyedén helyre lehet állítani a rendet.