Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Elfogadom

Rosegold csaptelepek és társaik- Hova illenek?

Rosegold csaptelepek és társaik- Hova illenek?

Hogyan használd a rosegold csaptelepet a lakberendezésben, hol mutat jól a réz vagy bronz csap? Nézzük, mikor és miért érdemes ilyen különleges csaptelepet választanod!

 

A fémek helye napjaink lakberendezésében

A csaptelep funkciója mellett a dekorációhoz is hozzájárul. Hiszen napjaink modern lakberendezése a használati eszközök esztétikumával díszít, nem pedig plusz díszekkel. Az aktuális lakberendezési irányzatok pedig gyakran használják az aranyat és más, meleg árnyalatú metál hatású csapot. 

Lakberendezési trendek, melyekhez illenek a nem szokványos csapok

Mely lakberendezési trendekhez illik a rosegold a bronz vagy a réz? Mutatjuk!

Modern lakberendezési stílus

A modern lakberendezési stílus még mindig az egyik legnépszerűbb irányvonal hazánkban. Persze ez a letisztult formákkal, minimalizmussal, és  semleges színekkel, operáló stílus is megváltozott. Hiszen ahogy megjelennek az aktuális trendek, úgy hatnak azok az éppen divatozó stlíusokra. A modern lakberendezési stílus még mindig világos, meleg színekkel operál. Azonban a meleg pasztell színekkel játszó, visszafogott elegancia megmaradt. De színek terén is sokkal nyitottabb lett ez a stílus. Az arany és rosegold csaptelepek és fogantyúk nagyon szépen fel tudják dobni a terek és színek visszafogott egyszerűségét. Anélkül, hogy bármilyen határt átlépnének. 

Az arany csaptelepek is illenek ehhez a stílushoz, mint dekorelem, de mindenképpen modern formavilágú arany csaptelepekre van szükség. Az is fontos, hogy a csaptelepek színe és a designuk egyforma legyen. 

Art deco

Az art deco stílus a modernizmus és a polgári elegancia jövőbe tekintő optimizmusának hírnöke. Az első világháború után kezdődő, praktikusan gondolkodó elegancia most ismét nagyon divatos. A metál hatás, a kontrasztok, a mély színek és a szögletes, geometrikus minták stílusa. Ezért nagyszerű lehetőséget nyújt a kontrasztokkal való játékban. Például egy elegáns konyhánál a classic blue, vagy méregzöld csempe mellé választhatsz bátran arany csaptelepet. De a rosegold csappal is csodákat tehetsz. Például a fürdőszobában gyönyörűen mutathat egy ilyen Sapho Flawo csaptelep, főleg egy elegáns, márvány hatású falicsempe mellett. 

 

Rusztikus stílusok, country és vintage

A hagyományos rusztikus stílus, esetleg a country vagy épp a kopottasan romantikus vintage mellett a réz és a bronz csaptelepek mutatnak igazán jól. Ezeknek a csapoknak a kialakítása is rusztikus, formaviláguk íves, sokszor tekerős csaptelepekről van szó, így a használatuk is nosztalgikus időszakokat idéz. Nézd meg ezt a romantikus, elegáns tekerős kádtöltő csaptelepet, mely a régi korok hangulatát idézi vissza. Nehéz nem elképzelni egy zöld zsalugáteres ablakokkal felszerelt, álmos kis kúriát. A bejárati ajtón kopogtató, felette pedig szigorú arcú antik istenek figyelik a járókelőket. Ráadásul ez az idilli romantika még gyönyörű lábas kád mellett is megvalósítható. Ugyanis a régi hangulatú csaptelep technikailag természetesen teljesen modern. Térben álló kád mellé álló csaptelepként, fali csaptelepként.

Loft, elegáns kontrasztokkal

Ha pedig ipari stílusban gondolkodsz, akkor léphetsz egy merészet. A loft stílus és az elegancia megfér egymással. Sőt, egyre nagyobb divat kontrasztként elegáns, csillogó elemeket, vagy éppen nemesfémeket használni dekorációs céllal egy kényelmes bútorokkal telepakolt, vakolatlan loft lakásba. Ha ilyen hangulatot szeretnél, akkor mindenképp látnod kell a nagyon stílusos, arany-fekete csaptelepeket. Ugye, mennyire egyedi, egyszerre vagány és elegáns csapok ezek? Csapj le rájuk!

Bármelyik csaptelepet is választod, biztos lehetsz abban, hogy ezek a színek egyedi karaktert adnak majd a konyhának vagy fürdőszobának! Légy bátor, és lépd meg!