Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

A WC kefe tisztítása a tökéletes higiénia érdekében

Az nem kérdés, hogy a fürdőszobában nagyon fontos a higiénia fenntartása, különösen a WC könyékén. Azonban amellett, hogy a csészét, az ülőkét és a padlót tisztán tartjuk, érdemes komoly figyelmet fordítani időről időre a WC kefére is. Ugyanis e a praktikus és nélkülözhetetlen kiegészítő bizony közvetlenül érintkezik a kórokozókkal, így kiemelten lényeges a tisztítása.

Miért olyan fontos a WC kefe tisztítása?

Ha egy WC kefét nem tisztítunk meg időről időre, akkor bizony a felületén és a tartóban is egyre több baktérium ver tanyát, amely bizony számos kellemetlenség forrása lehet. Nem beszélve arról, hogy bizonyos időintervallum elteltével zavaró szagok forrása is lehet ez a terület. Éppen ezért nagyon fontos legalább hetente egyszer elvégezni a megfelelő tisztítási műveleteket.

3 tipp a WC csésze tisztításához


Hogyan tisztíthatja meg a WC kefét?

A legegyszerűbb módja ennek az áztatás. Ehhez öntsön WC tisztítót egy vödörbe vagy kisebb szennyeződés esetén magába a tartóba, hagyja hatni a szert, majd egy óra elteltével – mintha csak WC-t takarítana -  a lehúzott víz által öblítse le róla a szert. 

A kefén túl a tartó tisztán tartására is fontos figyelme fordítani. Ehhez mindenképpen fertőtlenítő hatású szerre, valamint lehetőség szerint eldobható törlőkendőre lesz szüksége, amelytől így egy mozdulattal meg is szabadulhat a munka elvégzését követően. 

Fontos, hogy bár sokak által gondolt tévhit, de semmi esetre sem szabad mosogatógépben tisztítani a kefét, ugyanis a forró víz használata ellenére van esély arra, hogy a baktériumok nem pusztulnak el maradéktalanul a gépben, ez pedig kellemetlen és komoly következményeket vonhat maga után. Minden esetben külön eszközöket érdemes használni a kefe megtisztításához, így a lakás minden részén fenntartható a higiénia.

A WC ülőke higiénikus tisztítása

Érdemes bizonyos időközönként lecserélni a kefét

Sokan csak akkor cserélik le a WC kefét, ha az már szemmel láthatóan elszíneződött, ám fontos tudni, hogy magát a fejet mindenképpen ajánlott félévente cserélni, így a tartó és a fogó megmaradhatnak, azoknak nem kell a szemetesben landolniuk. 

Mindezek által pedig fenntartható a megfelelő higiénia a WC környékén is.

További cikkeinket a Blogban találja