Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

Milyen zuhanytálcát érdemes választani?

Egy fürdőszoba felújítása során rendszerint a fő kérdés az, hogy fürdőkád vagy zuhany kerüljön a helységbe. Ha Ön is a zuhanyzó pártiak táborát erősíti, akkor eljött az idő, hogy kiválassza a tökéletes zuhanytálcát, ami nem is olyan könnyű feladat, látva a széles termékkínálatot. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük, mi mindent érdemes figyelembe venni a döntésnél.

A méret

Az egyik legfontosabb szempont a méret, amelynek két dolog szempontjából is megfelelőnek kell lennie. Egyrészt illeszkednie kell a fürdőszoba adottságaihoz, hiszen hiába találta meg álmai zuhanytálcáját, ha nem fér el a szóban forgó sarokban. Lényeges, hogy a számításba bele kell kalkulálni a vízvezeték helyét és a lefolyó illeszkedését egyaránt, vagyis érdemes a mérés során pontosnak lenni. Másrészt pedig a zuhanykabinhoz is illeszkednie kell. Mivel alapvetően a tálca szabja meg azt, hogy milyen lehet a kabin nagysága és alakja. Pontosan ezért érdemes mindent az alapoktól kezdeni.

A forma

A klasszikus szögletes és köríves modellek mellett a választékban ma már talál egészen egyedi megvalósításokat is. Így a választott zuhanytálca lehet téglalap alakú, aszimmetrikus, ötszögletes, trapéz, de akár U alakú is. Szintén szempont a döntésnél az is, hogy alacsony vagy magas legyen a választott tálca, amelyet az egyéni ízlés mellett a fürdőszoba adottságai, valamint a stílus is befolyásolhat.

A szín

A hagyományos fehér színű zuhanytálcák mellett ma már többek között fekete, szürke, bézs vagy cappucino árnyalatok közül is választhat. Sőt, már léteznek úgynevezett burkolható típusok is, amely esetében Ön választja ki a színt és a mintázatot. A döntésnél ajánlott figyelembe venni a burkolat, valamint a bútorok tónusait is.

Az anyag

Egy zuhanytálca számos különböző anyagból készülhet. Az akril zuhanytálcák nagy előnye, hogy mivel egy könnyen megmunkálható anyagról van szó, a legtöbb forma kihozható belőle, emellett igen könnyű, amely nagyban megkönnyíti a beépítés folyamatát. Ráadásul a felülete nagyon könnyen takarítható, így a tisztán tartása nem okoz nagy kihívást a mindennapok során. A kerámiából készült zuhanytálcák elsősorban kinézetükkel hódítanak, megjelenésük ugyanis eleganciát kölcsönöz a fürdőszobának.

Kifejezetten szilárdak, így bár nehezebben megmunkálhatók és súlyosabbak is akril társaiknál, mégis tartósak mindennapos használat mellett is. Az öntött márvány zuhanytálcák kifejezetten a strapabíró típusok táborát erősítik és hatékonyan állnak ellen a vízkő megtapadásának és a baktériumok elszaporodásának egyaránt. Valódi ékkőként tündököl majd a fürdőszobában. Egyetlen hátránya, hogy súlya miatt nagyobb kihívást jelent a beépítése.

A kőhatású, perem nélküli zuhanytálcák a modern stílusú fürdőszobák királynői, amelyek többféle színben választhatók és élettel töltik meg a helységet egyfajta nem mindennapi légkört teremtve. Szintén a kortárs megjelenés tökéletes kiegészítői a burkolható zuhanytálcák, amelyek esetében a zuhanyzó alja gyakorlatilag a fürdő burkolata egyben. Első ránézésre tökéletesen beleolvad a kialakított környezetbe kellemes atmoszférát teremtve ezzel.

Hogy érdemes nekifogni a zuhanytálca kiválasztásának?

Ha a fenti pontok mindegyikén végig halad, könnyedén szűkítheti a kört, amely végén eljuthat az Ön számára tökéletes zuhanykabinhoz. Érdemes alaposan végig gondolni a választást, ugyanis hosszú éveken keresztül ez lesz majd a fürdőszoba központi része, ahol a reggeli tusolással elindul a nap vagy az esti relaxáló vízsugár alatt kieresztheti a gőzt.

  Kattintson ide a teljes zuhanytálca kínálathoz! 

 

Kiemelt gyártók:

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek