Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

​Zuhanytálca, de milyen?

​Zuhanytálca, de milyen?

Ha zuhanyzót szeretnénk, két megoldás közül választhatunk: épített, vagy készen vásárolt zuhanyzónk lehet. Az épített zuhanykabinnál is lehet készen vásárolt zuhanytálcánk, vagy szintén épített. Aki a készen kapható zuhanytálca mellett teszi le a voksát, több féle lehetőség közül választhat. Mind anyagát, formáját és nagyságát tekintve, de még a mélység tekintetében is széles a zuhanytálca választék.

Anyagát tekintve van lemezből készült és akril zuhanytálca. Ma kétségkívül ez utóbbi a népszerűbb, ezt keresik, ezt veszik legtöbben. Formájára nézve létezik négyzet alakú, téglalap alakú és köríves is. A négyzet és a köríves kivitel 80x80, illetve 90x90 cm-es többnyire, ezek a kényelmes, szabvány méretek.

A téglalap alakúak 75 x 90 cm-es méretben jellemzőek. Mélységüket tekintve az átlag 9 cm, noha ma már készülnek mélyebbek is, amolyan minikádak, 30 cm mélységgel, a zuhanytálcák ebben a 9 cm-es mélységben a népszerűek. Mi a különbség a lemez és az akril zuhanytálca között? Mindenekelőtt a felmelegedésük.

Az akril pillanatok alatt felmelegszik és lassabban is hűl ki. Másodszor a műanyag sokkal könnyebb, könnyebben szállítható, könnyebben behelyezhető, könnyebb vele dolgozni. Hátrányként a lemez tálcával szemben a stabilitását említik, ugyanakkor, ha a zuhanytálca a megfelelő, hozzá kapott lábbal, jól van beépítve, akkor nem mozog, nem inog, hanem stabilan áll a helyén. Nyilván mindenki a maga igényének megfelelően tud dönteni egyik, vagy másik mellett. 

Nagyon fontos, hogy megfelelő lejtéssel kerüljön beépítésre (ezért célszerű ezt szakemberre bízni), mert ennek hiányában a víz nem fog lefolyni, hanem megáll a zuhanytálcában.


 

  Kattints ide a teljes kínálathoz! 

 

Kiemelt gyártók:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek