Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

3 lakberendezési tipp egy olyan konyhába, ahol minden nap készül valamilyen finomság

Egy olyan konyhában bizony nem könnyű fenntartani a rendet, ahol gyakran készül valamilyen finomság. Ha Ön is azoknak a háziasszonyoknak a táborát képviseli, akiknek a kisujjában vannak a receptek és akik szeretik meglepni a családjukat valamilyen ínycsiklandó étellel, akkor bizony fontos, hogy ennek megfelelően legyen kialakítva a konyha.

1. Praktikusság és rendezettség

Az első és legfontosabb dolog e téren, hogy mindennek legyen helye. Hiszen egy ilyen konyhában bizony nem kevés fűszernek és alapanyagnak kell helyet találni a polcokon és a szekrényekben, nem beszélve az edényekről, azok tetejéről, a tálakról, az evőeszközökről vagy éppen a tepsikről.

Viszont ha mindennek megvan helye, akkor egyrészt mindig pontosan tudni fogja, hogy miért hova kell nyúlni, másrészt pedig nagyon könnyű lesz újra rendet varázsolni.

Egy megfelelően kialakított konyhában ugyanis öröm a munka, legyen szó főzésről, mosogatásról vagy akár egy bögre tea elkészítéséről.

2. Maximális térkihasználás

Sokan tartanak attól, hogy egy olyan konyha, ahol sok a polc és a szekrény, zsúfolttá válik. Ám nem kell emiatt aggódni, ha ezek a berendezési tárgyak ízlésesen vannak elhelyezve és egymással harmonizálnak mind a színek, mind pedig a kialakítás terén.

Hiszen a harmónia kialakításához az összhang megteremtése, amely kapcsán nagyon sok múlik a választott színeken, a világításon, de még a különböző szaniterek és kiegészítők által teremtett összhangon is.

3. Érdemes odafigyelni a szokásokra

Egy praktikus konyha titka, hogy az ott serénykedők számára nyújtson komfortérzetet, így érdemes tudatosan figyelni a különböző szokásokra. Például ha reflexből a tűzhely jobb oldalára tenné le a fakanalak egy-egy kavarás után, mindenképpen kell itt helyet találni egy tartónak, de a fűszerek között is azokat kell az első sorba tenni, amelyek a leggyakrabban kerülnek le a polcról.

Ilyen apróságok nyomán olyan tér alakítható ki a konyhában, amelynek hangulata semmi máshoz nem hasonlítható és ahol igazán jó lenni egyedül vagy akár társaságban, egy könnyű reggeli vagy egy kiadós ebéd elkészítése közben is.

Tetszett a cikk? Nyomjon egy Like-ot

Nézze meg többi bejegyzésünket is