Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

Válassza ki az Önt érdeklő témát

Miért zuhanyzás közben jutnak eszünkbe jó ötletek?

Beállunk a zuhany alá és végre egy kicsit élvezzük a bőrünkre érkező vízcseppek simogatását. Eközben pedig bevillan egy ötlet, ezzel együtt pedig meg is érkezett a megoldás egy olyan problémára, amelyek már nem kevés ideje rágódunk. Ilyenkor pedig felmerül a kérdés: mégis miért nem jutott ez előbb eszembe? Ha Önnel is történt más hasonló eset, amikor a legjobb ötletek a zuhany alatt születtek, tudnia kell, ez nem a véletlen műve. Felmérések bizonyítják, hogy az emberek több mint felére, pontosan törnek rá ilyenkor a kreatív gondolatok. Lássuk ennek a miértjeit!

4 érdekesség a bidéről Alapvetően két típusú ember létezik. Az egyik csoportba azok tartoznak, akik esküsznek a bidé használatára és annak higiéniai előnyeire, míg mások idegenkednek ettől a szanitertől. Természetesen egyik sem jó vagy rossz, azonban nem mehetünk el szó nélkül a bidé előnyei mellett, ami egyébként egyre több hazai fürdőszobában is helyet kap. Ám kevesen tudják, hogy számos érdekességet is megemlíthetünk e szaniter kapcsán. Ezúttal ezeket gyűjtöttük össze. 

Egy lakás fűtésére számos különböző megoldás létezik, ám ha ezek közül a radiátorra tesszük le a voksunkat, akkor is számos kérdés merül fel a méretet illetően. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora radiátor kerül be az adott helyiségbe.

3 lakberendezési tipp egy olyan konyhába, ahol minden nap készül valamilyen finomság

Egy olyan konyhában bizony nem könnyű fenntartani a rendet, ahol gyakran készül valamilyen finomság. Ha Ön is azoknak a háziasszonyoknak a táborát képviseli, akiknek a kisujjában vannak a receptek és akik szeretik meglepni a családjukat valamilyen ínycsiklandó étellel, akkor bizony fontos, hogy ennek megfelelően legyen kialakítva a konyha.

Egy lakásfelújítás bizony amennyi izgalommal és örömmel jár, éppen annyi nyűg és fejfájás is jár vele a munkafolyamatok során. Ebben e bejegyzésben összegyűjtöttük a legtöbb olyan „ballépést”, amelyeket érdemes elkerülni az újítás során. Így megmarad a családi béke és valóban jó hangulatban foglalhatjuk el majd az új otthonunkat.

​Szerelvények szerepe a csőhálózatokban

Az, hogy víz és gáz van a házban, szinte magától értetődő, éppen ezért viszonylag kevesen gondolkoznak azon, hogy miként és milyen eszközök segítségével jut el otthonába az ivóvíz vagy a gáz. Pedig nem kis szerepe van ebben a szerelvényeknek, amely a csővezeték hálózatok egyes részeit képezik és eltérő szerepeik lehetnek. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, milyen minőségűek.

​Az elektromos bojler alkotóelemeinek szerepe

Az elektromos bojlerek ma már gyakorlatilag minden háztartásban megtalálhatók, a működésüket pedig magától értetődőnek tekintjük. Ebben viszont a szerkezet minden egyes alkotóelemének fontos szerepe van, amelyekről érdemes beszélni.

​Fürdőszoba felújítási tippek

Fürdőszoba felújítás, korszerűsítés előtt áll? A helyiség otthonunk azon része, ahol egy-egy fárasztó munkanap után energiákkal töltődünk fel, de rendszerint itt indulnak a reggelek is. A napjainkban kapható eszközöknek és illatszereknek köszönhetően akár igazi wellness élményben is részünk lehet otthonunk falain belül, ehhez azonban az is nagyon fontos, hogy mind esztétikailag, mind a praktikusságot illetően igényeinknek megfelelően legyen a helyiség kialakítva.

Az elektromos bojler jellemzői

Az elmúlt néhány évtizedben a bojlerek a háztartások nélkülözhetetlen eszközeivé váltak, hiszen ők a meleg víz őrzői. Mivel egy ilyen szerkezetet hosszú távra vásárol meg az ember, érdemes tisztában lenni azzal, mire érdemes odafigyelni a különböző típusok kapcsán annak érdekében, hogy kiválaszthassa az Ön számára leginkább megfelelőt. Ebben a bejegyzésben minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk ezzel kapcsolatban.

3 tipp, amelyek segítségével úgy érezheti magát a fürdőszobában, mintha egy hotelben lenne!

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor egy nyaralás alkalmával az ember egy hotelszobában vetheti magát a habokba és élvezheti az itt kialakított fürdőkád vagy zuhanyzó nyújtotta előnyöket. Egy ilyen helyen valahogy egészen másként esik a reggeli zuhanyzás, hangulatosabb a fogmosás és még a puha köntösbe való burkolózásban is van valami egyedi. Nem véletlen, hogy olyan sokan szeretnék hazavinni ezt az élményt. Természetesen azt nem tudjuk garantálni, hogy az év minden napja nyaralásból álljon, annak azonban nincs akadálya, hogy a saját otthonában is megteremtse ezt a hotel feelinget. Megmutatjuk, mire érdemes odafigyelni!

Alapvetően három nagy kategória létezik, amelyek alapjaiban döntik el, milyen lesz egy fürdőszoba hangulata. Most ezeket vesszük sorra. 

Egészen az 1900-as évekig általánosan igaz volt az, hogy a higiénia terén hazánk jócskán le volt maradva a nyugati országokhoz képest. Azonban hamar felértékelődött a tisztálkodás szerepe, sőt, hamarosan a polgári lakások és házak részeivé váltak a fürdőszobák is. Lássunk néhány érdekességet a XX. századi fürdők világából!

3 tipp, amelyek segítségével percek alatt feltöltődhet a fürdőszobában

Sokan elképzelni sem tudják, hogy teljesen kikapcsolják a gondolataikat és élvezzék a nyugalomban töltött perceket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelő körülményeket teremtsen, hiszen ez már egy nagy lépés a teljes ellazulás felé. Ehhez pedig tökéletes hely a fürdőszoba, ahol néhány perc alatt teljesen feltöltődhet a megfelelő körülmények között. 

Megteremtheti a tökéletes csendet, de lágy, nyugtató dallamok ölelésében is eltöltheti ezt az időt, amit csak magára szán. Ha úgy esik jól, elmerülhet egy kád vízben vagy kikapcsolhat a zuhany alatt is. Mutatjuk, mi a titok!

Milyen legyen a wc csésze? Amikor a fürdőszoba felújításáról van szó, a legelhanyagolhatóbb dolognak tűnik a WC csésze kiválasztása. Egészen addig így van ez, amíg meg nem látja az ember a hatalmas választékot, amiben bizony nagyon könnyű elveszni, ezzel együtt pedig el is bizonytalanodni. Hiszen az esztétikai szempontok mellett számos más tényezőt is figyelembe kell venni, ha a csészékről van szó, így a döntés nem tűnik egyszerűnek. Ebben a bejegyzésben mindent összegyűjtöttünk, amit ezzel kapcsolatban tudni érdemes.
Ritkán főz? Ezek a konyhai lakberendezési tippek Önnek szólnak! A mai rohanó világban nem ritka, hogy sokaknak bizony ritkán jut elég ideje és energiája arra, hogy nap mint nap készítsenek valamilyen finomságot a konyhában. Ezzel természetesen nincs semmi gond, viszont egy ilyen életvitelhez is érdemes kényelmesen és praktikusan berendezni a konyhát.
Így lehet stílusos és praktikus egy tetőtéri fürdőszoba!

Sokan gondolják azt, hogy egy tetőtéri lakás csak hátrányokkal jár és igen nehéz benne praktikusan berendezni egy helyiséget, különösen akkor, ha az egy fürdőszoba. Azonban számos olyan trükk és praktika létezik, amelyek segítségével egy ilyen hely is lehet tökéletes, ahol bőven van lehetőség a tárolásra, kényelmesen el lehet férni a tükör előtt és álmai zuhanyzója vagy fürdőkádja is gond nélkül befér. Lássuk, miről is van szó!

Falsík alatti zuhanyrendszer A modern fürdőszoba központi része a zuhanyzó, manapság sokféle koncepció létezik. A hagyományos kialakításnál találjuk a  zuhany csaptelepet, illetve a hozzá csatlakozó szettet, ami egy gégecsőből és egy zuhanyfejből áll. Ma már lehetőségünk van olyan rendszert kialakítani, amiben a dizájnt és a kényelmet is figyelembe tudjuk venni, mindezt megfizethető áron.
3 tipp a WC csésze higiénikus tisztításához


Ha létezik olyan házimunka, ami senki esetében nem tartozik a kedvencek közé, akkor az szinte biztos, hogy a WC takarítás. Hiszen bár egy olyan területről van szó, ahol kiemelten fontos a higiénia, bizony nem könnyű hozzáférni bizonyos részeihez, ráadásul nem is feltétlenül gusztusos a munkafolyamat. Létezik azonban néhány olyan tipp, amelyek segítségével megkönnyíthető mindez és hamar lehet hatékony munkát végezni a segítségükkel.

Nem kérdés, hogy egy fürdőszoba csak akkor lehet tökéletes, ha megtalálja hozzá a minden szempontból tökéletes szanitereket. De mégis mire érdemes odafigyelni a választáskor? Összegyűjtöttük ezzel kapcsolatban a legfontosabb tudnivalókat.
Így álmodhatja meg glamour stílusú konyháját!

Egy csepp romantika, némi csillogás, elegáns, komoly, ugyanakkor bohém és otthonos. Tipikus jellemzői a glamour stílusnak, amely bár nehezen definiálható, a gyakorlatban mégis olyan elképesztő egységet alkot ez az irányzat, amelybe mindenki azonnal beleszeret. Hogy miként lehetne mindezt becsempészni a konyhába is? Megmutatjuk!

Hogyan kell megteremteni a biztonságot a fürdőszobában?

Lássuk be, ha van potenciális veszélyeket rejtő helyiség a lakásban, akkor az a fürdőszoba, ahol a vizes felületeken való mezítláb járkálás bizony már önmagában igen nagy elővigyázatosságra ad okot. Ám nem lehet elég óvatosnak lenni, éppen ezért összegyűjtöttünk néhány olyan kiegészítőt, amelyek segítségével fokozni lehet a biztonságot a fürdőben.