Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

Ha fürdőszoba berendezésről van szó, akkor első körben mindenképpen a szaniterek között ajánlott szétnézni, hiszen ezek adják a helység lényegét. Ezek az eszközök határozzák meg a fürdő megjelenését és hangulatát, nem beszélve arról, hogy egy jól megválasztott mosdó vagy zuhanyzó milyen sokat tud hozzátenni a mindennapok minőségéhez. Hiszen itt kezdődnek a reggelek és itt záródnak a napok is lefekvés előtt. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat a szanitereket, amelyeknek jó eséllyel minden fürdőszobában helye van.

Az örök kérdés, amely az egész világon megosztja az emberiséget és nincs olyan személy, akinek ne lenne e téren konkrét véleménye: kád vagy zuhanyzó kerüljön a fürdőszobába? Ha Ön is éppen e téren dilemmázik, a család minden tagja másra vágyik és nem tudja eldönteni, melyik verziót válassza, segítünk! Megmutatjuk, mi mindent érdemes tudnia e téren, mielőtt megvásárolná a fürdőszobájába ideális szanitert. 

Ki gondolná, hogy ha kádtöltő csaptelepről van szó, milyen fontos az, hogy melyik típust választja! A számos különböző gyártónak hála ugyanis hatalmas kínálat áll rendelkezésre e téren. Így mind használat szempontjából, mind pedig esztétikailag megtalálhatja az Ön számára ideális típust. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, milyen variációk közül válogathat.

Az ideális WC tartály csendes, víztakarékos, védve van a kondenzálódás ellen és úgy van kialakítva, hogy évekkel később se veszítsen esztétikai értékéből. A Laguna WC tartályok mindezt képesek nyújtani, így egyre több fürdőszobában kapnak helyet a különböző típusai. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen variációi léteznek.

Nem létezik olyan háztartás, ahol férfi és nő él egymás mellett és nem okoz konfliktust WC ülőke le-és felhajtása. Bár csak egy apró mozdulatról van szó, mégis óriási patália lehet belőle, ha az ember nem figyel oda és felhajtva hagyja az ülőkét. Aminek egyébként ez a természetes módja, legalábbis így látom ezt férfiként.

Sok évtizedes gond ez, mégis újra és újra előkerül a háztartásokban a kérdés: Miért nem hajtottad le már megint a WC ülőkét? Nem olyan nehéz dolog az, hiszen csak egy mozdulat ráadásul teljesen természetes az, hogy az ülőke a csészére simulva várja, hogy valaki használatba vegye. Legalábbis így látom ezt nőként.

Ha WC csészékről van szó, számos különböző kialakítású verzió elérhető a széles kínálatban, amelyek között nem könnyű választani. Az egyik legkedveltebb ezek közül az úgynevezett mélyöblítésű típus, amelynek számos előnye van. Ezeket a pozitívumokat rendszerint főként a hétköznapi használat során tapasztalhatja meg. Összegyűjtöttük, milyen előnyök sorolhatók fel e kialakítás mellett.

Sokan úgy vélik, hogy a konyha a lakás központi része, ami valóban igaz, ha baráti vagy családi összejövetelekről van szó. Azonban a mindennapok során a fürdőszoba az, ahol a legtöbbször megfordul az ember, legyen szó a reggeli készülődésről, az edzés utáni zuhanyzásról, egy gyors fésülködésről vagy egy jóleső forró fürdőről. Az pedig sokszor fel sem tűnik, hogy milyen fontos szerepet tölt be ebben a helységben a mosdókagyló!

Mikor egy WC felújítás során megtalálja a tökéletes csészét a dizájnhoz remekül passzoló ülőkével és tartállyal, jogosan érezheti úgy, hogy mindent beszerzett, amire csak szükség lehet itt. Sokan átsiklanak az olyan fürdőszobai kiegészítők felett, mint a WC papír tartó vagy a WC kefe, pedig ezek mind olyan elemek, amelyeket a hétköznapokban igen gyakran használ az ember. Ebben a bejegyzésben minden olyan fontos dolgot összegyűjtöttünk ezzel kapcsolatban, amelyek segítenek megtalálni az ideális kiegészítőket.

A pultra szerelhető mosdókagylók igen nagy népszerűségnek örvendenek ami nem meglepő, hiszen ezek a szaniterek remekül mutatnak a modern és klasszikus fürdőszobákban egyaránt. Lényegük, hogy hogy bútorra vagy pultra és rátehetőek és ezáltal úgy festenek, akár egy- egy külön álló „mosdótál”. Amennyiben Ön is szeretne egy ilyen különleges kagylót a fürdőszobájába, fontos figyelembe vennie néhány fontos dolgot vásárlás és beszerelés előtt.
Amikor mosogatótálcát vásárol, hosszú évekre keres magának hű társat a konyhában. Hiszen segítségével varázsolhatja újra tisztává az edényeket, segít komfortosabbá tenni a mosogatást, ráadásul a konyha összképéhez is sokat hozzátehet egy stílusos darab. Pontosan ezért nem mindegy, milyen mosogatótálcát szereltet be. Összegyűjtöttük, mi mindent érdemes figyelembe venni e téren vásárlás előtt.

Bár elsőre bagatell kérdésnek tűnhet, hogy milyen WC ülőkét érdemes választani, ugyanakkor jobban belegondolni mégis igen fontos részlete ez a fürdőszobának. Hiszen kényelmi, esztétikai és higiéniai szempontokat is ajánlott figyelembe venni az ideális típus kiválasztásánál. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük, milyen típusú ülőkék léteznek.

Az örök kérdés a fürdőszoba kapcsán: zuhanyzó kerüljön be vagy kád? Természetesen mindkét verziónak megvannak az előnyei és a hátrányai. Ha a zuhanykabin beszerelése felé hajlana, most segítünk a döntésben. Íme minden pozitívum egy helyen, amely mindegyike a zuhanyzó számlájára írható.

A fürdőszoba tipikusan olyan helysége a lakásnak, ahova jellemzően többféle csaptelepet is szükséges beszerelni. Hiszen szükség van rá a mosdókagylónál, a zuhanyzónál, de a fürdőkádról sem szabad megfeledkeznünk. Amellett, hogy érdemes egymáshoz passzoló csapokat választani, a műszaki paramétereket is fontos figyelembe venni a vásárlás előtt, de a hétköznapi praktikum mellett sem mehetünk el szó nélkül.

A mosogatás rendszerint nem tartozik az emberek legkedveltebb elfoglaltságai közé. Viszont egy ideális csaptelep mindenképpen nagy segítség lehet abban, hogy praktikusan, kényelmesen és gördülékenyen menjen a mosatlanok eltüntetése akár egy nagyobb vendégség után is. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit az ideális mosogató csaptelep kiválasztásával ajánlott figyelembe venni.

Ki gondolná, hogy a hétköznapok során milyen nagy jelentősége van egy zuhanyrendszernek! Hiszen sokan úgy vélik, hogy ha kiválasztották a megfelelő tálcát és kabint, tulajdonképpen már nincs is más teendőjük a zuhanyzóval kapcsolatban a beépítésen kívül. Ebben a bejegyzésen megmutatjuk, mit érdemes tudni a zuhanyrendszerekről és mivel tudnak többet nyújtani bizonyos gyártmányok.

Nincs is szebb annál, mint amikor egy egyébként is remek kialakítású konyhát megkoronáz egy gránit mosogatóval. Ezzel egyrészt igen komoly eleganciát vihet a lakás egyik központi helységébe, ugyanakkor számos szempontból nagyon praktikus és időtálló is egy ilyen mosogató beszerelése. Tisztán tartása nagyon egyszerű, de csak abban az esetben, ha ehhez a megfelelő eszközöket használja. Megmutatjuk, melyek ezek!

Függetlenül attól, hogy milyen típusú WC van a fürdőszobájában, a tartály maga mindenképpen a mosdó lelke. Hiszen enélkül azonnal elveszti működőképességét a kagyló. Ahhoz viszont, hogy a WC tartály valóban hosszú életű legyen, időről, időre mindenképpen ki kell tisztítani. Hiszen a használat során vízkő keletkezik, ami miatt tönkre mehetnek az itt található alkatrészek. Ez pedig meghibásodáshoz, legrosszabb esetben pedig a tartály cseréjéhez vezethet. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk minden fontos tudnivalót a WC tartály vízkőtelenítésével kapcsolatban.

A két név hangzása egybecseng, mindkét cég német, ráadásul fürdőszobai kiegészítőkkel foglalkoznak. A sok hasonlóság nem véletlen, ugyanis bár két konkurens vállalkozásról van szó, alapvetően egy család, akik a rossz viszony ellenére olyan vállalatokat álmodtak meg, melyek máig meghatározók hazájukban és a határokon túl egyaránt. Mi a történetük és mi a különbség a két márka között? Megmutatjuk!

Bár elsőre bagatell kérdésnek tűnhet, hogy milyen WC ülőkét érdemes választani, ugyanakkor jobban belegondolni mégis igen fontos részlete ez a fürdőszobának. Hiszen kényelmi, esztétikai és higiéniai szempontokat is ajánlott figyelembe venni az ideális típus kiválasztásánál. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük, milyen típusú ülőkék léteznek.