Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

Válassza ki az Önt érdeklő témát

Akril kádat, de mégis milyet?

Az akril kádak gyönyörűek és számos előnyük van a mindennapi használat során. Bár vannak kevésbé minőségi termékek a piacon, viszont ha megbízható helyről vásárolja meg az Ön számára ideális kádat – legyen az egyenes, sarokba illeszthető vagy akár szabadon álló - , többé valószínűleg ki sem akar már jönni a fürdőből.

Miért baj, ha kemény a víz?

Amikor azt halljuk, hogy egy háztartásban kemény a víz, olyan negatív dolgok jutnak az ember eszébe, mint egy vízköves mosógépdob, a csaptelepeken nyomot hagyó vízcseppek vagy az egészségtelen csapvíz. Nos, a helyzet az, hogy alapvetően a vízkeménység nem feltétlenül számít negatív jelzőnek, bár tény, hogy nagyban felel a vízkő megjelenéséért. Ebben a bejegyzésben minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk ezzel kapcsolatban.

Amit a WC tartályokról tudni illik

Nem is gondolnánk, hogy egy olyan termékpalettán, mint a WC tartályé, milyen széles a választék. A WC tartályoknak alapvetően két nagy csoportja van: A falon belüli és a falon kívüli tartályok. A falon belüli WC tartály előnye, hogy be van építve a falba, ezáltal nem foglal nagy helyet, és kinézetre is tetszetősebb, mint a falon kívüli megoldás. Hátránya, hogy probléma esetén nehezebb hozzáférni, valamint az ára többszöröse a falon kívüli tartály árának.

A tűzérzékelők életet menthetnek

Sokan gondolják úgy, hogy egy szimpla családi házban felesleges tűzérzékelőt elhelyezni, ha baj van, azt úgyis észre veszi az ember. Ám ez a legkevésbé sem igaz. Ezeknek az intelligens és érzékeny jelzőknek a jelenléte ugyanis életeket menthet és segít megóvni az értékeit is. 

6  tipp, amelyek segítségével tágasabbnak tűnhet a konyhája

Ha csupán néhány négyzetméter áll rendelkezésre ahhoz, hogy megálmodja álmai konyháját, nem kell lemondania az elképzeléseiről. Hiszen egészen apró területen is lehetőség van arra, hogy életre hívjon mindent, amit elképzelt. Ehhez azonban szükség van néhány praktikus trükkre és ötletre. Összegyűjtöttünk ezek közül néhányat.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a csaptelep vásárlásánál?

Bár egy csaptelep kiválasztása és megvásárlása alapvetően nem tűnik kirívó feladatnak, ám mégis érdemes egy kis időt rászánni az ideális kiegészítő kiválasztására. Hiszen bár egy építkezés vagy felújítás során kifejezetten apróságnak tűnhet, nagyon sok múlik azon, hogy tényleg a megfelelőt válassza ki. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a leglényegesebb szempontokat.

Így lesz a konyha az otthon központja

Legyen szó egy szimpla hétköznap estéről, egy családi összejövetelről vagy barátok érkezéséről, a csapa nagyja szinte minden esetben a konyhában verődik össze. Nem véletlenül mondják, hogy a konyha az otthon lelke, hiszen itt készülnek a finom falatok, itt esik jól belekortyolni az italunkba azonnal a kitöltést követően és itt jó leülni egy kicsit a szeretteink társaságában. De mitől válik igazán tökéletessé ez a helység? Mi adja meg igazán az alapot ahhoz, hogy az otthon lelke lehessen?

Élénk színek a fürdőszobában

Valami miatt sok otthonban a bézs, a fehér és a kék a fürdőszoba színei, pedig ennél sokkal több érdekességet tartogatnak az ilyen helységek akkor, ha egy kis élénk árnyalatot is belecsempész az ember. Hiszen ki mondta, hogy nem lehet figyelemfelkeltő színeket használni egy fürdőben? Mutatjuk, miként változtatja meg a komplett atmoszférát önmagában az, ha más színűek a falak.

Milyen magas egy WC és miért fontos ez?

Gondolkozott már valaha azon, hogy milyen magas lehet egy WC? Még a lakásfelújítások során is igen kevés alkalommal fogalmazódik meg ez a kérdés, hiszen ennek mérete adja magát és senki sem kérdőjelezi meg annak mivoltát. De mégis milyen magas és WC és miért fontos ez?

5 dolog, ami miatt jó választás az elektromos vízmelegítő!

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor nincs meleg víz egy lakásban. Nélküle ugyanis képtelenség mosogatni, kellemetlen élménnyé válik a fürdés és a zuhanyzás, ráadásul még egy egyszerű kézmosás sem kivitelezhető megfelelően. Pontosan ezért egyetlen otthon sem maradhat meleg víz nélkül.

Egy panellakás fürdőszobája bizony nem szerepel a toplistán, amikor valaki elképzelni álmai fürdőjét, amelyben tágas tér és nagy ablakok adják az alap hangulatot. Nem kell azonban elkeseredni és minden elképzelésről lemondani akkor sem, ha ilyen helyen él. Hiszen egy kis kreativitással való ki ékszerdobozzá alakítató egy ilyen helység is.
Azt gondolná az ember, hogy a konyhai mosogatókkal kapcsolatban nem sok különleges tudnivaló van. Hiszen a funkciója adott, másra nem is nagyon lehet használni. Mégis, még ezekkel az alapvetően egyszerű konyhai berendezésekkel kapcsolatban is vannak érdekes tudnivalók. Íme ezek közül néhány!
Egy konyha számos elképzelés szerint és sokféle stílus alapján megálmodható. Ám minden esetben lényeges szempont az, hogy praktikus is legyen. Ehhez pedig nem hiányozhatnak a különböző kiegészítők sem, amelyek felszerelése bár apróságnak tűnhet, nagyon sokat tesznek hozzá a gördülékenyebb hétköznapokhoz a konyhában. Összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat.

Bár vintage stílus évekkel ezelőtt indult el hódító útjára, ám népszerűségéből mitsem vesztett ezen idő alatt. Nem véletlen, hogy egyre többször bukkan fel ez az irányzat a lakberendezésben is. Hiszen lássuk be, egy vintage konyha valóban megdobogtatja az ember szívét! Lássuk, hogyan alakítható ki ez egyszerűen és esztétikusan!

Ha eldöntötte, hogy zuhanyzót szeretne a fürdőszobába és már el is kezdett keresgélni a különböző modellek között, bizonyára már megtapasztalta, milyen hatalmas a kínálat e téren. Amennyiben most úgy érzi, hogy teljesen elveszett a választékban és lehetetlen küldetésnek tűnik, hogy megtalálja a megfelelő zuhanyfülét, most segítünk eligazodni közöttük!

A konyha mindig is különleges hely marad egy otthon életében. Hiszen rendszerint itt gyűlik össze a család és a barátok apraja-nagyja, amikor minőségi idő együtt töltéséről van szó. Sőt, ide vezet reggel az ember első útja, ha finom kávéval vagy teával indítaná a napot, itt készülnek a különböző isteni fogások és ez az a hely, ahol mindig történik valami. Pontosan ezért fontos az, hogy egy konyha praktikus legyen. Ha szeretné mindezt modern köntösben életre hívni a saját lakásában is, ajánlunk ehhez néhány remek megoldást! Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük, hogy mire érdemes odafigyelni, miket érdemes beszerezni ha modern, ugyanakkor praktikus és használható konyhát szeretne. 

Az idei fürdőszoba trendek határozottan felülmúlják a korábbi esztendőkben megálmodott koncepciókat, a lehető legjobb értelemben. Ugyanis a különböző megoldások nyomán olyan otthonos és kényelmes fürdők alakíthatók ki a fenntarthatóság jegyében, amelytől valószínűleg még évtizedek múlva sem szeretne majd megszabadulni. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a leglényegesebb idei trend elemeket!

A fürdőszoba alapvetően azon helyiségek közé tartozik, ahol nagyon fontos a higiénia folyamatos fenntartása. Ennek kiemelt része a WC is, hiszen ez tipikusan az a terület, amely alapvetően remek terep a baktériumok számára. Viszont egy kis odafigyeléssel és megfelelő szaniter választással gond nélkül makulátlanul tisztán tartható a lakásnak ez a része is a mindennapok során.

Bár az időt nem tudjuk megállítani, viszont az idős családtagok számára is biztosíthatjuk a teljes értékű mindennapi életet akkor is, ha már fájnak a lábaik, sajog a derekuk vagy esetleg éppen túl vannak egy műtéten. A zuhanyzó például könnyedén kialakítható úgy, hogy az teljes mértékben biztonságos és egyszerűen használható legyen azok számára is, akik már valami miatt nehezebben mozognak. Megmutatjuk, miként alakítható ki egy tusoló esztétikus megoldásokkal úgy, hogy az minden szempontból komfortos legyen.

Egy fürdőszoba kialakításánál rendszerint nem a legfontosabb szempontok közé tartozik a WC tartály kiválasztása. Pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tartályt választ az ember. Ebben a bejegyzésben minden lényeges tudnivalót összegyűjtöttünk a különböző típusokkal kapcsolatban. 

A klasszikus külön álló és a sokak által preferált monoblokkos tartályok mellett a falsíkon belüli megoldásokról is érdemes szót ejteni, sőt, a sokszor nagyon praktikus sarok WC tartályok sem maradhatnak ki a sorból.