Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

A termosztátos csaptelep garantálja az egységes vízhőmérsékletet

A termosztátos csaptelep egy speciális vezérlőfej segítségével garantálja egyrészt az állandó víznyomást, másrészt a megfelelő, kiegyensúlyozott vízhőmérsékletet. A karos alternatívákkal szemben óriási előnye, hogy véletlenül (mondjuk könyökkel vagy alkarral) nem állítható el, vagyis az előre nem kiszámított ütközések nem okozhatnak forró vagy éppen jéghideg vízáradatot.

A termosztátos csaptelep blokkoló gombja, ami a kisgyermekeknek elérhetetlen helyen található, önmagában borítékolja a biztonságos használatot, mivel a benyomásával szabályozható a víz maximum hőmérséklete (38-40 Celsius). A blokkoló gomb újbóli megnyomásával ismét bármilyen hőfok elérhetővé válik, egyedi igényeivel összhangban. A hagyományos csaptelepek alkalmazásakor nagyjából fél-egy perc telik el csupán a megfelelő vízhőmérséklet beállításával. Tekerőgombos típusoknál hol a bal, hol a jobb oldal csavargatásával, míg egykaros verzióknál balra-jobbra forgatással veszi kezdetét a hadművelet, ami nem kevés idő és víz pazarlásával jár. Az utóbbi pedig sem a vízszámlán látható összeg nagysága, sem a környezet védelme szempontjából nem jó hír.

Ezzel szemben mi történik akkor, ha a modern technológia egyik közkedvelt vívmánya, a termosztátos csaptelep mellett dönt? A 30-60 másodperc hirtelen lecsökken nagyjából hat másodpercre, ennyi idő ugyanis bőven elegendő a rendszernek ahhoz, hogy beállítsa az optimális vízhőmérsékletet. Elég tehát hatig számolnia ahhoz, hogy olyan vizet engedjen, amilyenre a teste éppen vágyik, és eközben nem kell feleslegesen terhelnie a költségvetését, illetve a csatornarendszert sem. A fentiekből világosan kiderül, hogy a termosztátos csaptelep tudatos és környezetbarát választás, és mindennek tetejében roppantul komfortos a használata. Ha stílusos megjelenésű, könnyen kezelhető és egyszerűen karbantartható csapra vágyik, akkor érdemes erre a típusra szavaznia, ami nem kevés kényelemmel és testet-lelket simogatóan meleg vízzel ajándékozhatja meg erőlködés, állítgatás és türelemjáték nélkül. A gyermekbarát blokkolási rendszernek hála pedig nem kell a leforrázás rémétől tartania, ami egyébként a véletlen elállítódás kiiktatásának köszönhetően, Önt sem fenyegeti.