Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

A WC ülőke vásárlásnál fontos szempont a higiénia is!

A WC ülőke kiválasztása során számos tényezőt figyelembe érdemes venni. Legyen praktikus vagy passzoljon a fürdőszoba színvilágához, ám igen lényeges szempont a higiénia is. Ezzel kapcsolatban pedig jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis miként függ össze az ülőke típusa a higiéniával? Ebben a bejegyzésben eláruljuk, miként függ össze a tisztasággal az, hogy milyen anyagból készült az ülőke vagy hogyan illeszkedik a csészére.

Egy fürdőszobában bizony számos nem kívánatos kórokozó jelenhet meg, hiszen ezeket a vizes blokkokat napi szinten használják a családtagok. Pontosan ezért különösképpen fontos a rendszeres és alapos tisztán tartása. Ebből a szempontból a WC ülőke kiválasztása is roppant fontos. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen anyagból készült modellt vesz, de emellett annak kialakítása is nagy jelentőséggel bír. Egy jó választás segítségével ugyanis a tökéletes higiénia hosszú távon fenntartható.

Milyen anyagból készüljön?

A fából készült ülőkék bár igen strapabírók és esztétikusak is, ugyanakkor egyáltalán nem antibakteriálisak. Ezek laminált verziói pedig könnyedén felázhatnak, amely egyrészt nem szép látvány, másrészt pedig remek terep a baktériumok megtelepedéséhez. Éppen ezért a legideálisabb, ha minőségi, műanyagból készül ülőkét vásárol. Ezekből a verziókból már olyan széles kínálat áll rendelkezésre, hogy biztosan megtalálja a fürdő stílusához leginkább passzoló színvilágot.

Fontos, hogy legyen strapabíró!

Az anyag mellett lényeges az is, hogy a választott ülőke hosszú távon is megőrizze a minőségét, ugyanis az apró repedések, amelyek a használat és a lecsapódás során keletkeznek, megakadályozzák a felület tökéletes fertőtlenítését. Emellett azért is lényeges, hogy masszív legyen az ülőke, mert bizony itt elengedhetetlen az erősebb, fertőtlenítő hatású szerek használata. Ezeknek pedig ideális esetben nem szabad kárt tenniük a felületben.

Lényeges, hogy tökéletesen illeszkedjen az ülőkére

Ha a kapott szerelési útmutatónak megfelelően jár el és minőségi terméket vásárolt, akkor a WC ülőke tökéletesen illeszkedni fog a csészére. Ez pedig azért lényeges szempont, mert a kettő közötti rész bizony igen gyakran szorul tisztításra akkor is, ha maradéktalan az illeszkedés.

Bár a fentiek apróságnak tűnhetnek, hosszú távon nagyon sokat tehet a higiénia fenntartásáért akkor, ha odafigyel ezekre és megpróbálja kiküszöbölni őket. Így biztos lehet abban, hogy mindig baktériummentes felületeket talál a fürdőszobájában.

Hasznos volt a bejegyzés? Kérem nyomjon egy Tetsziket!

Itt találja többi cikkünket

Itt tekintheti meg WC ülőke kínálatunkat

Tartalomhoz tartozó címkék: wc ülőke wc ülőke fém zsanérral