Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

Ilyenek a tökéletes fürdőszoba kiegészítők!

Mikor egy WC felújítás során megtalálja a tökéletes csészét a dizájnhoz remekül passzoló ülőkével és tartállyal, jogosan érezheti úgy, hogy mindent beszerzett, amire csak szükség lehet itt. Sokan átsiklanak az olyan fürdőszobai kiegészítők felett, mint a WC papír tartó vagy a WC kefe, pedig ezek mind olyan elemek, amelyeket a hétköznapokban igen gyakran használ az ember. Ebben a bejegyzésben minden olyan fontos dolgot összegyűjtöttünk ezzel kapcsolatban, amelyek segítenek megtalálni az ideális kiegészítőket.

Milyen az ideális WC papír tartó?

E téma kapcsán mindenképpen meg kell különböztetnünk a klasszikus tartókat a „pót WC papír” tárolóktól, ugyanis így kisebb az esély arra, hogy a legrosszabb pillanatban meglepetésként érje: elfogyott a WC papír. Az utóbbiakon jellemzően 2-3 guriga is gond nélkül elfér, így nem okoz fejtörést a plusz tekercsek tárolása sem.

Persze emellett szükség van egy könnyen elérhető, egygurigás tartóra is, amelyek között igen széles a választék. Többek között a krómozott, a klasszikus porcelánból készült a fedél nélküli és fedeles verziók mellett elérhetők a süllyesztett fedeles modellek is. Az, hogy melyiket választja, csak az Ön ízlésén múlik. Azonban nem mindegy, milyen távolságra kerülnek ezek a kiegészítők a WC-től. Jellemzően 60-70 centiméter magasan, a csészétől 20-30 centiméter távolságban a legideálisabb az elhelyezése.

Ide kattintva megtekintheti teljes WC papír tartó kínálatunkat és kiválaszthatja az igényeinek megfelelő, valamint a helység stílusához leginkább passzoló verziót.

Milyen a tökéletes WC kefe?

Ahhoz, hogy megtalálja a fürdőszobájába ideális WC kefét, számos különböző szempontot ajánlott figyelembe venni. Haladjunk fentről lefelé! A kefe részt tekintve alapvetően kétféle típust lehet megkülönböztetni. Az egyik a szimpla kerek a másik pedig a peremtisztítóval felszerelt verzió. Amennyiben peremes a csésze, ajánlott az utóbbit választani, perem nélküli berendezés esetén azonban elegendő a klasszikus kerek kialakítás is.

A kefe színe lehet fekete vagy fehér. Az előbbi prémium kategóriába tartozik, így az ára is magasabb, viszont sajnos igen kevés gyártónál fordul elő.

A nyél szempontjából már összetettebb a helyzet, ugyanis mindegyik megoldás mellett és ellen is szólnak érvek. A műanyagból készültek a legolcsóbbak, tulajdonképpen egyszerűek és nagyszerűek. Hátrányuk, hogy idő után a gyakori használatból eredően jellemzően eltörnek és cserélni kell őket. A rugalmasabb és egyben strapabíróbb nyelek esetében viszont hátrány a tartóssággal szemben az, hogy szinte minden esetben csavarral csatlakozik rájuk a fej, ami használat közben gyakran lecsavarodik. Vagyis újra és újra érdemes ellenőrizni az aktuális állapotát ha nem szeretné, hogy sikálás közben egyszer csak elmerüljön a kefefej.

A két típus tökéletes kombinációja a fém nyélen stabilan rögíztett fej. Érdemes néhány szót ejteni magáról a tartóról is. Ez lehet nyitott vagy zárt. E téren főként a dizájn a döntő, bár tény, hogy sokkal higiénikusabb, ha teljesen zárt a tartó. Jellemzően ezek már mind praktikus, falra szerelhető kivitelűek, vagyis nem a padlón állnak. Így kényelmesebben használhatók és nem foglalnak plusz helyet sem.

Ha szeretne szétnézni WC kefe kínálatunkban, ide kattintva megteheti.

Elsőre úgy tűnhet, mindez apróság egy komplett szaniter megvásárlása mellett, ám mivel ezek az eszközök mind a hétköznapok kényelmét szolgálják, mégis lényeges velük foglalkozni. Ha egy kis időt szán az ideális WC papír tartó és kefe kiválasztására, máris sokat tett a komfortosabb hétköznapokért.

Amennyiben tetszett a cikk ossza meg Facebookon, nyomjon egy Like-ot!

Itt olvashatja többi bejegyzésünket