Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

A szabadon álló kád: mit kell tudnod róla?

A szabadon álló kád: mit kell tudnod róla?

A szabadon álló kád: mit kell tudnod róla?

A legújabb trend: szabadon álló kádak mindenütt

 

A kád egyértelműen uralja az egész fürdőszoba megjelenését. Ezért azok, akik minél extravagánsabb fürdőszobát szeretnének, már nem a  fal mellé épített kádat választják. A hagyományos, egyszerű megoldást egy új divat váltja fel mostanában. Ez pedig a figyelemfelkeltő, izgalmas kinézetű szabadon álló kádak divatja.

A szabadon álló, azaz nem fal mellé épített egyenes kádak divatja valahonnan Provence-ből indult. Legalábbis az az életérzés, a parkettás szoba közepén elhelyezett oroszlánlábas öntöttvas kád stílusa és hangulata egyértelműen ehhez a területhez, és a mediterrán lakberendezés legdivatosabb irányzatához kapcsolódik. 

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szabadon álló kád csak a kopottasan fehér fabútorok és a levendula mintás textilek mellett mutat jól. A térben álló kádak ugyanis a legmodernebb designer fürdőszobában, sőt, hálószobában éppen úgy helyet kaphatnak, mint egy rusztikus otthonban. Mert a szabadon álló kád lehet rusztikus lábas kád, melyet ma már nem öntött vasból készítenek, de a gyártók ezt a hatást próbálják meg elérni. Szaniter kínálatunkban ilyen kádat is találhatsz. De aki különleges designra, modern formákra vágyik, az szintén választhat ilyen különleges kádat. Vannak nagyon egyedi stílusú térben álló kádjaink, fehér de akár fekete színben is be tudsz szerezni egy izgalmas darabot.

Az oroszlánlábas típus egy glamour stílusú, vagy egy neobarokk lakás fürdőszobájába is bekerülhet. Ezeknek a stílusoknak a fényűzés és a barokk hatás a leglényegibb jellemzői. Persze a neobarokk alatt nem a múltba néző művészettörténeti korszakot kell érteni, hanem a kristálycsillárral és műanyaggal operáló kontrasztos modern barokk kapta ezt az elnevezést. Épp emiatt a pimasz újragondolás, a modern és a régi izgalmas és provokatív keveredése miatt illik olyan tökéletesen egy ilyen fürdőszobába a térben álló kád.

Egy ilyen kád a stílusosság netovábbja, a luxus és a design fürdőszobai hírnöke. De van néhány gyakorlati kérdés, melyet körbe kell járnod, mielőtt egy szabadon álló kád mellett döntesz!

Erre figyelj, ha ilyen kádat szeretnél

Mekkora a fürdőszobád?

Hiába mutat nagyon jól egy ilyen kád a fotókon és a kiállítótereken. Ahhoz, hogy érvényesüljön, megfelelő méretű tér is kell hozzá. Egy térben álló kád sokkal nagyobb helyigénnyel rendelkezik, mint egy fal mellé építhető vagy épp sarokba tervezett kád. Egyébként is alapvető szabálya a lakberendezésnek, hogy legyen legalább 50 cm-es közlekedő folyosó a bútorok között. Ez a szabály a használhatóságról, a funkcióról szól. Ha a kádra is kivetítjük, akkor  legalább három oldalon kell 50 cm-es távolságot hagyni a következő bútorig vagy szaniterig, és a falig. De valójában az az igazi, ha az egész kádat körbe tudod járni. Ezt fontos figyelembe venni.

Persze vannak, akik a hálószobába teszik az ilyen térben álló kádat. Hiszen pont a funkciók keveredése, a szobaszerű hatás ennek a kádnak a lényege. Azonban ebben az esetben is szükséged lesz a közlekedő folyosókra a bútorok, és persze a kád körül.

Mivel azonban nem a fal mellett találjuk meg ezt a kádat, ezért a klasszikus fali kádtöltő csaptelepek helyett áll. Ezért használatukhoz padlón álló csaptelepre lesz szükséged. 

Milyen lehet a szabadon álló kád anyaga?

A szabadon álló kádak a legtöbb esetben akrilból készítik. Ennek az az oka, hogy ez az anyag nagyon jól formázható, ezért sokkal változatosabb designnal rendelkező szanitereket lehet belőlük készíteni, mint kerámiából, műgyantából vagy épp öntöttvasból.

Az is előny, hogy gyorsan melegszik fel, de lassan hűl ki, és nagyon ellenálló anyag. Akrill kádat szinte bármilyen tisztítószerrel tisztíthatsz, nem kényes ez a felület. 

Ha úgy döntöttél, hogy kedvet kaptál egy szabadon álló kádhoz, akkor nézz szét kínálatunkban. Ha a lehetőségeid miatt mégis egyenes kádat, esetleg sarokkádat választasz, akkor is nagyon sokféle stílusban és designban találhatsz számodra tökéletes kádat.