Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Minimális vízfogyasztás? A termosztátos zuhany csaptelep

Minimális vízfogyasztás? A termosztátos zuhany csaptelep
Milyen tippjeink vannak arra, ha csökkenteni szeretnéd a vízfogyasztást? Például ott a termosztátos zuhany csaptelep! Igazából bármilyen csaptelepről is van szó, érdemes ezt a kialakítást választani. El is mondjuk, miért!

Hitek és tévhitek a vízfogyasztásról

Nagyon sok tévhit kering a vízfogyasztás körül. Akár háztartási gépekről, akár mindennapi szokásokról van szó, az emberek sokszor ragaszkodnak a megszokotthoz, és a téves magyarázatokhoz. Például hányszor halljuk, hogy mennyivel gazdaságosabb kézzel mosogatni, mint erre is gépet használni. Pedig ez általában nem így van. Ennek az az oka, hogy mosogatás közben nem tudjuk professzionálisan szabályozni az elfolyó víz mennyiségét, szemben például egy A energiaosztályú mosogatógéppel, ahol a programok úgy vannak beállítva, hogy a gép a lehető legkevesebb vízzel gazdálkodjon a lehető legjobban mosogatás közben. A mosógépeknél is hasonló a helyzet, ebben az esetben egy régebbi, alacsonyabb energiaosztályú gépet vethetünk össze egy újabb, A vagy afölötti minősítéssel: számokban mérhető a különbség. 

Hasonló a helyzet a zuhanyzással is. Ugyanis a statisztikák azt mutatják, hogy mire beállítjuk a számunkra megfelelő zuhanyzási hőmérsékletet, addigra rengeteg víz folyik el. Arányaiban hagyományos csaptelep tekergetése közben 30%-al több vizet használunk el, mint amennyit termosztátos zuhany csaptelep használatakor. Mert a zuhanyzás egyharmada azzal telik, hogy a megfelelő hőmérsékletet keressük, a víz pedig csak folyik és folyik. Általában ilyen triviális dolgok miatt pazaroljuk a vizet, és észre sem vesszük. Ezért egy ilyen csaptelep befektetés is. Ha úgy döntesz, hogy termosztátos zuhanypanelt fogsz használni a jövőben, a beszerelés előtt mérd le néhány alkalommal a vízfogyasztásodat, majd ellenőrizd le a termosztátos panel használatakor is, látni fogod a különbséget.

Ráadásul nem csak a víz folyik el, hanem áramot is pazarlunk, hiszen a feleslegesen felmelegített víznek is oda. Ezért érdemes akár az összes otthoni csaptelepet termosztátosra cserélni: hiszen a sok kicsi összeadódik, és a végén jóval nagyobb mennyiségű vizet és áramot spórolsz meg, mint hinnéd. Nekünk ez a fő érvünk a termosztátos eszközök mellett.

A termosztátos zuhany csaptelep

A zuhanyzás talán az egyik legmérvadóbb ennél a méricskélésnél, ezért ha egyelőre csak egy dolgot cserélnél le a lakásban, akkor az a zuhany csaptelep legyen. Persze csak akkor, ha nem a hosszú fürdőzések híve vagy. 

A termosztátos zuhanypanel egyébként pont fő funkciója miatt sokkal, de sokkal kényelmesebb, mint a nem termosztáttal működő társai. Ráadásul nem csak a víz- és energiafogyasztást korlátozza, hanem biztonságosabbá teszi a tisztálkodást. Ennek régebbi otthonokban van igazán tétje, ahol a vízcsövek állapota és sok más tényező miatt sokszor túl forró tud lenni a csapvíz. De ez a megoldás akkor is segít egyébként, ha sokat kell várni arra, hogy a víz egyáltalán felmelegedjen. 

A termosztátos zuhany csaptelep esetében te magad állítod be a vízhőmérsékletet. Ezzel a hirtelen jövő túl forró vagy túl hideg víz által nyújtott kellemetlen élményt, sőt, akár balesetveszélyt is elkerülheted.

Komplett zuhanyszettek, stílusosan

A termosztátos zuhanycsaptelep önállóan is megvásárolható. Megjelenésre stílusos és modern darabok. Mi például nagyon szeretjük a Ravak termékeit, mint például ezt a termosztátos zuhany csaptelepet. Ha pedig az ipari stílus áll közelebb hozzád és az otthonodhoz, akkor egy ilyen fekete darab lesz a befutó. Vagy ez a matt fekete Hansgrohe termosztátos zuhany csaptelep. De érdemes zuhanyszettet vásárolni, hiszen úgyis szükséged lesz legalább egy kézi zuhanyfejre, de sokan a kényelmükre is gondolva az esőztetővel kialakított zuhanyszettet választják. 

De egy nagyobb fejjel rendelkező kéztussal is megoldható a kellemes esőztetős funkció. Ezért akár egy gy stílusos, egyszerű, de annál jobb minőségű Kludi szettel is jól járhatsz, hiszen amellett, hogy víz- és energiatakarékosan zuhanyzol majd, stílusos lesz a fürdőszobád megjelenése, a használata pedig szuperkényelmes. De ezt a Ferro termosztátos zuhanyszettet is bátran ajánljuk.

Ha szeretnél minél több csaptelepet termosztátosra cserélni, akkor nézz szét termosztátos csaptelep kínálatunkban.