Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

Néhány fejlesztés, hogy a WC ülőke biztonságosabbá váljon

Valószínű, hogy amikor az álom lakását/házát tervezi, a WC ülőke az utolsó dolog, ami eszébe jut. Pedig, bár nem kap túl sok figyelmet, ez is szerves része egy otthonnak, és mivel viszonylag nagy igénybevételnek van kitéve, nagyon fontos, hogy mindig biztonságosan lehessen használni. Először is rendkívül lényeges, hogy amikor a dolgát szeretné végezni, „biztos talajra” érkezzen. 

Az ülőkék éppen ezért erős, strapabíró anyagból készülnek. Webáruházunkban egyaránt megtalálhatóak a tartós műanyagból és az MDF-ből (faalapú készítmény) gyártott termékek. A külső ne tévesszen meg senkit, extra vékony műanyag WC ülőke is kapható, ami rendkívül időtálló! Persze annak sincs kisebb jelentősége, hogy az ülőke stabilan helyezkedjen el a WC csészén. Borzalmas élmény, amikor az ember megmozdul, és a feneke alatt „megindul a föld”! Éppen ezért az is fontos, hogy az ülőhelyet masszív zsanérok tartsák.

A legjobbak a fém, esetleg rozsdamentes nemesacél változatok. Az emberek biztonságérzete változó, ha az illemhelyről van szó. Adott esetben apró, láthatatlan ellenségek hada támadhat a dolgát végző személyre, ezért sokan le se mernek ülni, ha idegen helyen kell könnyíteniük magukon. Az ezüst antibakteriális hatása már régóta közismert, ezért az ebből készült vegyületek sok WC ülőke alkotóelemei között megtalálhatók.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ha beszerez egy ilyen tárgyat, onnantól kezdve megúszta a takarítást. Azonban tudományos bizonyítékok vannak arra nézve, hogy ezeken az ülőkéken jóval kevesebb kórokozó telepszik meg. Ha pedig a takarításról esett szó, akkor tudnia kell, hogy van olyan fejlesztés, ami kifejezetten ezt a műveletet könnyíti meg.

Egyre több olyan ülőkét gyártanak, amelyet egy gombnyomással le lehet szedni a WC csészéről, és ugyanilyen gyorsan vissza lehet helyezni oda. Így az illemhely mindkét része sokkal egyszerűbben tisztítható. Ha a vásárlás során az itt leírtakat figyelembe veszi, a WC ülőke, még ha nem is gondol rá túl gyakran, azért megbízható társa lehet. 

Tartalomhoz tartozó címkék: wc csésze wc ülőke