Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Stílusos csaptelep stílusos fürdőszoba

Stílusos csaptelep stílusos fürdőszoba
A csaptelep kiválasztása nem csak praktikus, hanem stílusbeli kérdés is. Most megmutatjuk, hogy milyen csaptelepet válassz fürdőszobádba, hogy az tökéletesen idomuljon a helyiség stílusához. 

A csaptelepek aranyszabálya: egységes stílus

Stílus és megjelenés szempontjából nagyon sokat számít az egységes összkép. Ezért érdemes ugyanabból a termékcsaládból válogatni össze a fürdőszoba csaptelepeit. Sőt, aki igazán komolyan veszi otthona megjelenését, az a lakás összes csaptelepét azonos stílusúra hangolja.

Ha nagy vonalakban döntöttünk a stílusról, gyorsan eljuthatunk a konkrét termékcsaládig. A felkészültebb márkák egy-egy termékcsaládon belül különböző kialakítású csaptelepeket gyártanak. Például egy mosdó csaptelep esetében egyaránt találunk mosdóra állítható vagy fali kialakítású csapot is. Pontosan azért, hogy ne a mosdó típusa határozza meg a döntésünket, hiszen másfajta csaptelepre van szükség egy ráültethető mosdó, illetve egy pultba süllyesztett mosdókagyló mellé. 

Ugyanez a helyzet a kádtöltő csaptelepekkel is, hiszen a szabadonálló kádakhoz nem fali csaptelepet választunk. Sőt, a kádhoz illő csaptelepek esetében akár zuhanyfejjel vagy kézi zuhannyal kombinált változatra lehet szükség. Ha pedig zuhanykabin és kád is van a fürdőszobában, akkor csapra, és azonos stílusú zuhanyszettre is szükség lesz.

Csaptelep, mint dekorelem? Igen!

A csaptelepnek funkcionális szerepe mellett fontos dekorszerepe is van. A csap formatervezése, színe, anyaga fontos kiegészítővé teszi, mely rányomja bélyegét az összhatásra. Például egy stílusos fekete loft csapteleppel, nem csak az ipari stílusú fürdőszobát tehetjük önazonossá. Hiszen ez a vagány csaptelep éppen egyedi nyersességével teremthet kontrasztot egy modern és elegáns fürdőszobában is. Kicsit nyersebb, kicsit vagányabb lesz általa a modern elegancia jegyében kiválasztott burkolat és kád is. 

Mi a helyzet egy klasszikusan elegáns, vagy egy antik hangulatú, esetleg vintage fürdőszobával? A majolika csempéhez, vagy a vidám country hangulatú patchworkhoz is választhatunk modern vonalakat. A mosdó csaptelepének stílusa azonban ilyen esetekben lehet antikhatású is. Akár egy szép tekerős réz csapteleppel, vagy egy most nagyon divatosnak számító, arannyal is díszített romantikus darabbal teremthetünk hangulatos enteriőrt.  De antik stílusú, aranyozott, mégis egykaros csapteleppel is elhozhatjuk fürdőszobánkba a letűnt korok hangulatát.

A modern csaptelepek: infrás és termosztátos

A stílusban modern csaptelepek általában egykarosak, esetleg infrás érzékelővel vannak ellátva. Ha modernebb vonalakra vágysz, akkor kicsit jobban kinyílik számodra a világ csapok terén. Ugyanis ilyenkor akár funkciók szerint is választhatsz: ha lemondasz a vintige hatású tekerős csaptelepről, akkor infrás csapot is választhatsz. Ez az érintésmentes csaptelep magától kezdi el engedni a vizet, mikor az érzékelőhöz közeledik a kezünk. 

De a csaptelepek lehetnek akár termosztátosak is, azaz a vízhőmérséklet előre beállítható, ez pedig nagyon víztakarékos megoldás. Sokan nem is tudják, hogy mennyi vizet folyatunk el a hőmérséklet beállítása során. Ennek zuhanyzáskor van a legnagyobb tétje, de a mosdó csaptelep esetében is számíthat az elfolyó, illetve a termosztátos csaptelep mellett el nem folyó víz mennyisége közötti különbség.

Ha most keresel csaptelepet otthonodba, nézz szét nálunk, és garantáltan megtalálod fürdőszobád ékkövét!