Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Elfogadom

Tanácsok pultra ültethető mosdó vásárlásához

A pultra ültethető mosdók esztétikusak, praktikusak és nagyban meghatározzák a helység komplett hangulatát. Ám széles választékból az ideális típusok kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat, mint amilyennek első ránézésre látszik. Összegyűjtöttük, mi minden érdemes figyelembe venni ezzel kapcsolatban vásárlás előtt, ha biztosra szeretne menni. 

Az elmúlt években óriási szerepet kaptak a ráépíthető típusok, melyek nagy szabadságot nyújtanak az adott helyiség arculatának megtervezésében. Egy ilyen mosdó mellett egyáltalán nem okoz gondot a rendszeres kézmosás, biztos lehet abban, hogy mindig lesz megfelelő tér a fürdőszoba ezen területén is, ráadásul ennek köszönhetően kényelmesen elfér majd minden, aminek kéznél kell lennie egy ilyen helyen. Mindez csupán néhány a  pultra ültethető mosdók előnyei közül.

Ám fontos tudni, hogy a választék e téren olyan sokszínű, hogy bátran kijelenthető: mindenki megtalálja a stílusához, karakteréhez, és természetesen fürdőszobájához legjobban illő típust, ám ehhez nagy fokú körültekintésre van szükség.

A méret

Az első és legfontosabb, hogy meg kell állapítanunk az optimális magasságot. Ám ez egy fokkal bonyolultabb, mint a hagyományos kagylók esetében. Érdemes ehhez egy mérőszalag segítségével lemérni a pontos méreteket. Ez azért ennyire fontos, mert egy pultra ültetett mosdó esetén lényeges, mert az optimális értékből le kell vonni a mosdó magasságát. Hiszen csak így kaphatjuk meg azokat az adatokat, amelyek által ideálisak lesznek az adott bútor, vagy pultrendszer esetén e kivitel esetében.

Érdemes nagyon alaposan és precízen mérni, ugyanis a túlságosan magasra kerülő mosdó kényelmetlen és praktikuma sem érvényesül, vagyis éppen a különlegessége vész el ezáltal. Arról, hogy ilyen típusú mosdót szeretnénk, mindenképpen időben kell értesíteni a szakembereket is, akik ennek megfelelően készítik elő hozzá a helyet. 

A stílus

Mivel a választék a pultra ültethető mosdók között a stílus kapcsán is igen széles, mindenképpen érdemes ezek áttekintésére is időt, energiát szánni. Hiszen az esztétikum is elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy minden téren kielégítő legyen, hiszen a fürdőszoba tervezése nem egy évre szól. Akár évtizedekig szolgálnak azok a beépített berendezési tárgyak, melyeket végül kiválasztottunk. Ha a vásárlás során előtérbe kerülnek az egyedi igények, extra kérések, és a pontos adatok, akkor szinte biztos, hogy a végső döntés teljes elégedettséget okoz majd.

A csaptelep

Szintén érdemes figyelmet fordítani mindezek kapcsán a választott csaptelepekre is. Mivel ezt a típusút mosdót nem szükséges pontosan a pult közepére helyezni, a csaptelepek esetében is igaz az, hogy nem kell a mosdó közepén állnia. Mivel ezek a gyártmányok nincsenek ellátva nyílással a csaptelep számára, azokat bárhova elhelyezhetőek, akár oldalra is. Mindenképpen érdemes magasabb csaptelepet választani annak érdekében, hogy kényelmes kézmozgást biztosítson és a vízáramlás is ki legyen használva. 

Látható, hogy milyen sokféle szempontot kell figyelembe venni ahhoz, hogy a kiválasztott pultra ültethető csaptelep pontosan úgy nézzen és úgy funkcionáljon, mint ahogy azt elképzelte.

  Kattintson ide a teljes kínálathoz! 

 

Kiemelt gyártók:

 
Tartalomhoz tartozó címkék: pultra ültethető mosdók